Βλάβη σε τμήμα του αγωγού που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από το Μόρνο
Σοβαρή ζημιά, συνολικού μήκους περίπου 100 μέτρων, συνέβη σε κανάλι της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου. Τμήμα του αγωγού έσπασε, προκαλώντας ένα μικρό «τσουνάμι» στην περιοχή. Η τροφοδοσία της πρωτεύουσας με νερό από το Μόρνο έχει διακοπεί και γίνεται αποκλειστικά από την Υλίκη και τον Μαραθώνα. Προσπάθειες καταβάλλονται για τη γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης.
Έσπασε νωρίς το απόγευμα τμήμα του αγωγού, που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου.
Τεχνικό κλιμάκιο που μετέβη επί τόπου διαπίστωσε ότι η ζημία προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων. Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί επίσης σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων.
Επομένως, το συνολικό μήκος της ζημιάς είναι περίπου 100 μέτρα.
Η ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι ήδη άρχισαν οι τεχνικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες.
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της βλάβης.
Στο μεταξύ, έχει τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από την Υλίκη και τον Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας, ώστε να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.
Εντούτοις, η τροφοδοσία της πρωτεύουσας αποκλειστικά από την Υλίκη και τον Μαραθώνα δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν.
Από τη θραύση του καναλιού προκλήθηκε ένα μικρό «τσουνάμι», καθώς άδειασε μεγάλη ποσότητα νερού με μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό.
Τα ορμητικά νερά μπήκαν σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Δεν διέτρεξαν κίνδυνο οι κάτοικοι.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, δεν απειλήθηκε ο διπλανός οικισμός του Προδρόμου από τα νερά που διέρρευσαν.
* Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη διακοπή παροχής νερού σε περιοχές της Βάρης και του Κορωπίου, λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Τζέσι Μπάκλεϊ: «Η υποκριτική είναι σαν νερό για μένα» – Πώς η τέχνη τη βοήθησε να ξεπεράσει την κατάθλιψη
- Με… 11άδα ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ – Ποιες είναι οι επιλογές του Μπαρτζώκα
- «Οδηγός» για το επίδομα παιδιού – Τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμών
- Κίνδυνος για ντόμινο καταστροφής μετά τον «αποκεφαλισμό» του Ιράν – Όσα δεν υπολόγισε ο Τραμπ
- Ιράν: Χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη, 4 νεκροί – Σοκαριστικά βίντεο
- Θλίψη στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» από τη ζωή ο Βιθέντε Πανιάγκουα
- Πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα; Aόρατη εργασία, χαμηλότεροι μισθοί, pink tax το «τίμημα» του φύλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)































![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442