Λαχανοντολμάδες (μερίδες έξι) Υλικά -1 λάχανο -2 φλιτζάνια νερό -500γρ. άπαχος κιμάς -1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για σούπα -200γρ. κρεμμύδια ξυσμένα -1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ -Αλάτι -1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε το λάχανο. Φτιάχνετε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά με το κρεμμύδι και το ρύζι. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και […]
-1 λάχανο -2 φλιτζάνια νερό -500γρ. άπαχος κιμάς -1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για σούπα -200γρ. κρεμμύδια ξυσμένα -1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ -Αλάτι -1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το λάχανο. Φτιάχνετε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά με το κρεμμύδι και το ρύζι. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και τα γεμίζετε με το μείγμα. Τα τοποθετείτε σε επίπεδη κατσαρόλα στρωμένα σφιχτά. Λιώνετε τον ντοματοπελτέ σε νερό και περιχύνετε με αυτό τους ντολμάδες. Μαγειρεύετε μία περίπου ώρα.