
Οι θέσεις Έρογλου για το Κυπριακό θυμίζουν άλλες εποχές, λέει ο Δ.Δρούτσας
Τη στάση του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου καυτηρίασε ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR), τονίζοντας ότι δεν προσέρχεται στην διαπραγματευτική διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με εποικοδομητικές θέσεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι θέσεις Έρογλου θυμίζουν άλλες εποχές.
Τη στάση του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου καυτηρίασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR), τονίζοντας ότι δεν προσέρχεται στην διαπραγματευτική διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με εποικοδομητικές θέσεις.
«Έχουμε από την μία μεριά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έχει αποδείξει όλη αυτή τη χρονική περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό ότι προβάλει, επεξεργάζεται, παρουσιάζει εποικοδομητικές θέσεις και προτάσεις και από την άλλη μεριά έχουμε -αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή είναι η αλήθεια, για άλλη μια φορά- την τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία εκπροσωπείται από τον κ. Έρογλου, ο οποίος δεν μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι παρουσιάζει με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο τις δικές του τις προτάσεις» τόνισε.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι προτάσεις Έρογλου θυμίζουν παλιές εποχές, παλιές ιδέες, οι οποίες σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν τη βάση των συνομιλιών όπως αυτή έχει συμφωνηθεί.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις, ο κ. Δρούτσας είπε: «Τόνισα στην κουβέντα μου με τον κ. Χέιγκ ότι περιμένουμε απ’ όλους, βεβαίως και από Τα Ηνωμένα Έθνη, το αυτονόητο, μία αντικειμενική στάση, τα πράγματα να παρουσιάζονται έτσι όπως είναι, χωρίς απλοποιήσεις και χωρίς ωραιοποιήσεις. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θεωρούμε και απαιτούμε όλοι να εργαστούν.»
Σε ερώτηση του Ελληνικού Ραδιοφωνικού σταθμού του Λονδίνου για το αν είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα στάση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Δρούτσας απάντησε: «Είναι αυτονόητο μέχρι τώρα ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και προσωπικά του ΓΓ, αυτό θα έχω την δυνατότητα να εκφράσω απέναντι του στη συνάντηση που θα έχω μαζί του στη Νέα Υόρκη.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442