Αλλάζει τον νόμο περί Τύπου η Ουγγαρία μετά τις αντιδράσεις της ΕΕ
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να υποβάλει εντός δύο εβδομάδων στο Κοινοβούλιο τις τροποποιήσεις στον νόμο περί Τύπου, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία που ισχύει σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να υποβάλει εντός δύο εβδομάδων στο Κοινοβούλιο τις τροποποιήσεις στον νόμο περί Τύπου, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία που ισχύει σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά από συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, η προβλεπόμενη στο νόμο ισόρροπη κάλυψη γεγονότων από τα μέσα ενημέρωσης περιορίζεται τώρα μόνο στο χώρο της ραδιοφωνίας, ενώ για τα ΜΜΕ του εξωτερικού καταργούνται τα προβλεπόμενα τεράστια χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεών του.
Ακόμη, η Βουδαπέστη συμφώνησε στην άρση της υποχρεωτικής έκδοσης άδειας πριν την έναρξη λειτουργίας μέσων ενημέρωσης και αλλάζει τη σχετική διάταξη με την υποχρέωση καταγραφής τους από την αρμόδια Αρχή μέσα σε διάστημα 60 ημερών.
Επιπλέον, οι αλλαγές προβλέπουν έναν περιορισμό του κανονισμού ως προς την δίωξη σε περίπτωση προσβολής από πλευράς των μέσων ενημέρωσης προσώπων ή ομάδων, κάτι που θα συνεχίσει να ισχύει μελλοντικά σε περίπτωση υποδαύλισης μίσους και διακρίσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Τα δεδομένα στη Euroleague: Πόσες νίκες θέλει για το Top 10 ο Παναθηναϊκός – «Καθαρίζει» με την τετράδα ο Ολυμπιακός (pic)
- «Ο JFK Jr. φιλούσε υπέροχα» – Η Μπρουκ Σιλντς θυμάται τη σύντομη σχέση της με το υιό Κένεντι
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]
- Ιωάννινα: Δύο οδηγοί στο νοσοκομείο έπειτα από σφοδρή σύγκρουση βαν με Ι.Χ.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)














![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442