Να ελαχιστοποιήσει τα λάθη της αμυντικής λειτουργίας θέλει ο Μανόλο Χιμένεθ, που για δεύτερη διαδοχική προπόνηση στα Σπάτα έριξε το βάρος στον συγκεκριμένο τομέα, περιμένοντας παράλληλα την επιστροφή του Τραϊαννού Δέλλα.

Άπαντες στην ΑΕΚ σκέφτονται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Ισπανός τεχνικός πονοκεφαλιάζει με τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας. Ο Χιμένεθ την Τρίτη τα έψαλε στους παίκτες του για την νοοτροπία τους στο αμυντικό κομμάτι και για δεύτερη μέρα έδωσε έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία.

Το μεγαλύτερο μέρος -και- της προπόνησης της Τετάρτης αφιερώθηκε στην αμυντική λειτουργία, με τον Ισπανό τεχνικό να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αμύνονται οι παίκτες του.

Ο Χιμένεθ δούλεψε σε διπλό με τρεις ομάδες, οι αμυντικές γραμμές των οποίων είχαν από τρεις παίκτες. Η πρώτη είχε τους Δέλλα – Γιάχιτς – Τσαμουρλίδη, η δεύτερη είχε τους Ματέος – Καράμπελα – Γεωργέα και η τρίτη τους Νασούτι – Νταντόμο – Αργυρίου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ ζητούσε συνεχώς αλληλοκάλυψη και συνεχές πρέσινγκ, έτσι ώστε να μην μένουν κενοί χώροι στον αντίπαλο, ενώ ζητούσε από τους παίκτες να μην υποπίπτουν στα ίδια λάθη.

Εκτός από άμυνα, πάντως, το πρόγραμμα περιελάμβανε και αρκετό… τρέξιμο με ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Ο Τραϊανός Δέλλας το έβγαλε κι αυτό ολόκληρο χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και πλέον οι πιθανότητες να τον χρησιμοποιήσει ο Χιμένεθ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολλές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr