F1 2011: Αποκάλυψη, μέσω διαδικτύου, της Lotus 128
Το νέο μονοθέσιο της Team Lotus έχει τόσες μηχανολογικές και αεροδυναμικές αλλαγές, ώστε η ομάδα φιλοδοξεί ότι θα προσεγγίσει τις έξι ισχυρότερες ομάδες του σπορ στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1!
Μέσω διαδικτύου παρουσίασε η Team Lotus το μονοθέσιο Τ128 για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ από την Τετάρτη (2/01) η ομάδα θα ξεκινήσει τις δοκιμές του στην πίστα της Valencia.
Η νέα Lotus T128 δεν έχει υποστεί αναβάθμιση μόνο στον κινητήρα και στο σύστημα μετάδοσης, χρησιμοποιώντας τον Renault V8 και το κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull, αλλά δείχνει ότι είναι και ιδιαίτερα τολμηρό αεροδυναμικά – μιας και η εξέλιξή του ξεκίνησε πολύ νωρίς το 2010.
Ο τεχνικός διευθυντής Mike Gascoyne υποστηρίζει ότι η Τ128 θα αποτελέσει τη βάση για τις Lotus των μελλοντικών ετών, καθώς στόχος της ομάδας είναι να πλησιάσει κοντά στην πρώτη δεκάδα στις εκκινήσεις των φετινών Grands Prix.
Εντύπωση στο νέο μονοθέσιο δεν προκαλεί μόνο ο σχεδιασμός των επιμέρους αεροδυναμικών της εξαρτημάτων, αλλά και η χρήση του ονόματος Τ128. Πρόκειται για τη συνέχιση της ονοματολογίας των παλιών Lotus και κάτι τέτοιο δεν ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι η Team Lotus βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τον Όμιλο Lotus, ο οποίος φέτος θα συμμετέχει στη F1 ως κύριος χορηγός της Renault F1.
auto.in.gr
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442