
Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις φέρνουν οι αναλογιστικές µελέτες
Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ φέρνουν οι αναλογιστικές µελέτες που έχει ζητήσει η τρόικα. Ήδη εγκρίθηκε η διενέργεια δηµόσιου ανοικτού διαγωνισµού µε σκοπό την ανάδειξη αναδόχου που θα εκπονήσει τις απαιτούµενες αναλογιστικές µελέτες για τα ταµεία επικουρικής ασφάλισης. Σύµφωνα µε τον κυβερνητικό σχεδιασµό, όσοι ασφαλιστικοί φορείς έχουν ελλείµµατα θα πρέπει να µειώσουν τις καταβαλλόµενες συντάξεις.
Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ φέρνουν οι αναλογιστικές µελέτες που έχει ζητήσει η τρόικα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ήδη εγκρίθηκε η διενέργεια δηµόσιου ανοικτού διαγωνισµού µε σκοπό την ανάδειξη αναδόχου που θα εκπονήσει τις απαιτούµενες αναλογιστικές µελέτες για τα ταµεία επικουρικής ασφάλισης. Με βάση την προκήρυξη, οι µελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί:
– Για το ΕΤΕΑΜ(επικουρικό) του ΙΚΑ το αργότερο έως την 1η Μαρτίου του 2011
-Για το ΜετοχικόΤαµείο Πολιτικών Υπαλλήλων στις 28 Μαρτίου.
– Για το Ταµείο Επικουρικής Ασφάλισης ∆ηµοσίων Υπαλλήλων ώς τις 28 Απριλίου.
-Για τα υπόλοιπα ταµεία, η παράδοση των µελετών θα γίνεται σταδιακά το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου του 2011, µε ρυθµό τουλάχιστον έξι Ταµείων ανά µήνα και σειρά προτεραιότητας από εκείνο µε το µεγαλύτερο ύψος παροχών σύνταξης έως το µικρότερο.
Σύµφωνα µε τον κυβερνητικό σχεδιασµό, όσοι ασφαλιστικοί φορείς έχουν ελλείµµατα θα πρέπει να µειώσουν τις καταβαλλόµενες συντάξεις. Το ποσοστό της µείωσης δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα εξαρτάται από την κατάσταση του κάθε Ταµείου. Στόχος είναι οι επικουρικές συντάξεις να διαµορφώνονται στο 20% του συντάξιµου µισθού.
Στο κόκκινο είναι ιδιαίτερα τα επικουρικά ταµεία τραπεζών, ∆ΕΚΟ, καθώς και πρώην Ταµεία που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑΜ. Πάντως, οι όποιες µειώσεις στις συντάξεις θα γίνουν σε δόσεις.
Εξετάζεται µάλιστα να υπάρξει µια µεταβατική περίοδος από 3 έως και 10 χρόνια, ανάλογα µε το ποσοστό µείωσης σε κάθε ασφαλιστικό φορέα.
Οι αλλαγές θα αγγίξουν όσους εγκαταλείψουν την εργασία τους µετά το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση
- Haaretz: Για να κηρύξει νίκη ο Νετανιάχου, πρέπει να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια με τον Λίβανο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε αιχμάλωτο το 9χρονο παιδί του επί έναν χρόνο – Βρέθηκε γυμνό και υποσιτισμένο
- LIVE: Γουέστ Χαμ – Γουλβς
- Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες στην Ιόνια Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442