Αρνητική η γνωμάτευση της Επιθεώρησης Εργασίας για την επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ
Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμάτευση είναι αρνητική.
Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων.
Το Συμβούλιο εξέτασ,ε μεταξύ άλλων, την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.
Η γνωμάτευση του Συμβουλίου για τη σκοπιμότητα της Σύμβασης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική και το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση δεν επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.
Υπενθυμίζεται ότι και η ίδια η εταιρεία -διά του εκπροσώπου της Χριστοφόρου Σεβαστίδη- είχε ανανγωρίσει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση «υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο».
Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.
Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΝΕΟΓΑΛ
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει, η ΝΕΟΓΑΛ ήταν κερδοφόρος όλα τα προηγούμενα χρόνια, με επιδόσεις μάλιστα που θα ζήλευαν ακόμη και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις του τομέα της, αφού το μέσο περιθώριο κέρδους της τη δεκαετία 2000-2009, ως ποσοστό των πωλήσεων, ήταν 9,87%, βάσει των κερδών προ φόρων που κατέγραψε.
Πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις ύψους 161,43 εκατ. ευρώ και κατέγραψε συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους 15,94 εκατ. ευρώ. Η μέση ετήσια κερδοφορία της ανήλθε σε σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιωάννινα: Δύο οδηγοί στο νοσοκομείο έπειτα από σφοδρή σύγκρουση βαν με Ι.Χ.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
- Ήπειρος: Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3R – «Κύρια δόνηση» λέει ο Γκανάς στο in
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442