Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Προεδρικές εκλογές «ρουτίνας» στη Λευκορωσία

Προεδρικές εκλογές «ρουτίνας» στη Λευκορωσία

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι πολίτες της Λευκορωσίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο νυν πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο (πρόεδρος από το 1994), όπως είναι εξίσου βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα κάνει λόγο για νοθεία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι πολίτες της Λευκορωσίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο νυν πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο (πρόεδρος από το 1994), όπως είναι εξίσου βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα κάνει λόγο για νοθεία.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου επτά εκατομμύρια πολίτες, ενώ στις εκλογές κατεβαίνουν δέκα υποψήφιοι.

Ο Λουκασένκο, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ως τον «τελευταίο δικτάτορα στην Ευρώπη» διεκδικεί τέταρτη θητεία στην προεδρία της χώρας.

Στις προηγούμενες εκλογές, το 2006, οι οποίες σημαδεύτηκαν από εκτεταμένες παρατυπίες, ο Λουκασένκο είχε συγκεντρώσει το 83% των ψήφων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο