Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «25 Χρόνια Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη
Τα έργα της έκθεσης 25 Χρόνια Μετά, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο της οδού Πειραιώς) έως τις 5 Δεκεμβρίου, συνθέτουν δέκα διαφορετικές ενότητες, κοινός τόπος των οποίων είναι οι σπουδές των δημιουργών τους στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.
Τα έργα της έκθεσης 25 Χρόνια Μετά συνθέτουν δέκα διαφορετικές ενότητες, κοινός τόπος των οποίων είναι οι σπουδές των δημιουργών τους στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.
Είκοσι, δέκα ή πέντε χρόνια μετά τις σπουδές τους, ζουν στην Ελλάδα, στο εξωτερικό ή ταξιδεύουν.
Ανήκουν στην πρώτη γενιά Ελλήνων φωτογράφων που σπούδασαν φωτογραφία και έζησαν σε μια χρονική περίοδο όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις φάνηκε πως θα ανέτρεπαν τις εγγενείς αξίες του φωτογραφικού μέσου.
Έζησαν την εποχή όπου η ευκολία της ψηφιακής τεχνολογίας και ο πληθωρισμός των φωτογραφικών εικόνων φάνηκε πως θα οδηγούσαν στην ευτέλεια και την απαξίωση της φωτογραφίας.
Με τα έργα τους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης δημιουργικής φωτογραφίας, αναδεικνύουν ποιότητες που καμιά τεχνολογική ανατροπή δεν μπορεί στερήσει από την καλή φωτογραφία.
Η τέχνη της φωτογραφίας γι’ αυτούς δεν περιορίζεται σε κάποιο καθιερωμένο είδος, αλλά αντίθετα δείχνει τις κατευθύνσεις που το ίδιο το φωτογραφικό μέσο ορίζει.
Το τοπίο, το πορτραίτο και η νεκρή φύση, η μόδα και το φωτογραφικό ρεπορτάζ εμπλέκονται σε ένα διάλογο όπου η αισθητική και η τεχνική αρτιότητα μαρτυρούν την ωριμότητα των δημιουργών τους.
Η επιλογή των φωτογράφων, αναγκαστικά προσαρμοσμένη στον περιορισμένο χώρο μιας έκθεσης, αποσκοπεί στην παρουσίαση ενός μόνο δείγματος του φωτογραφικού έργου που χαρακτηρίζει τη γενιά τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Χαρά Βαρσαμίδου, Γιώργης Γερόλυμπος, Θωμάς Γερασόπουλος, Αγγελική Δούβερη, Πάνος Κοκκινιάς, Γιάννης Κόντος, Χρήστος Κουκέλης, Γιάννης Κουκουράκης, Νατάσσα Μαρκίδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Ανδρονίκη Χριστοδούλου.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο της οδού Πειραιώς), εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου και διαρκεί έως της 5 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή



