Ταινία για τα σκάνδαλα παιδεραστίας της Εκκλησίας σκοπεύει να γυρίσει ο Βιμ Βέντερς
Ο Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να γυρίσει μία ταινία για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στην Καθολική Εκκλησία, όπου θα καταγγέλλει την σιωπή του κλήρου, αρχίζοντας από τον Πάπα.
Ο Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να γυρίσει μία ταινία για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στην Καθολική Εκκλησία, όπου θα καταγγέλλει την σιωπή του κλήρου, αρχίζοντας από τον Πάπα.
«Νομίζω ότι είναι ένα θέμα για μία ταινία» δήλωσε ο σκηνοθέτης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει σε διαδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των σπουδών του κινηματογράφου.
Ο σκηνοθέτης των ταινιών Παρίσι, Τέξας, Τα Φτερά του Έρωτα, Buena Vista Social Club κατηγόρησε τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ’ ότι δεν σταμάτησε τον «φαύλο κύκλο» της σιωπής σχετικά με τις κακοποιήσεις των παιδεραστών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.
«Η Εκκλησία στο σύνολό της, αρχίζοντας από τον Πάπα, τείνει πάντα να καλύπτει τα πράγματα και για πάρα πολύ καιρό επέμενε ότι ήταν καλύτερα να μην πει τίποτα. Αλλά οι βιαστές πρέπει να τιμωρηθούν» πρόσθεσε ο 65χρονος σκηνοθέτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- NBA: Νέα ήττα για τους Μπακς (124-112), σημαντικές νίκες για Μάβερικς (122-109) και Τίμπεργουλβς (109-106)
- Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού που κατασπαράχθηκε από το πιτμπουλ – «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»
- Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]
- Η επιστήμη έχει την απάντηση στο δίλημμα «τσάι ή καφές»
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα




