Τα μέλη των θρυλικών Abba, Μπένι Άντερσον και Μπγιόρν Ούλβεους, απειλούν να καταθέσουν αγωγή εναντίον ενός ακροδεξιού κόμματος της Δανίας επειδή χρησιμοποίησε την επιτυχία τους Mamma Mia! σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Ο Μπ.Αντερσον δήλωσε ότι το συγκρότημα ποτέ δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί η μουσική του για πολιτικούς σκοπούς.

Η νεολαία του κόμματος Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DF), μάλιστα, είχε αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού σε Mamma Pia προς τιμήν της προέδρου του κόμματος, Πία Κγερσγκαρντ.

Το DF, που τάσσεται κατά των μεταναστών, είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο της χώρας.

Ο Μπένι Άντερσον είπε ότι έμαθε για τη χρήση του τραγουδιού όταν τον ενημέρωσε μία οργάνωση αριστεριστών ρωτώντας τον αν υποστηρίζει την πολιτική του DF.

Από την πλευρά του, το κόμμα δήλωσε ότι το σουηδικό συγκρότημα Abba δεν κατέθεσε αγωγή.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για παρανόηση. Ο μάνατζερ του συγκροτήματος μας έστειλε επιστολή στην οποία μας αναφέρει ότι δεν μας μηνύει» δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ