Το φόβο της ισοφάρισης παραδέχθηκε ο Βαλβέρδε, ισοπαλία ήθελε ο Κοκότοβιτς
Στην κατάκτηση των βαθμών στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 στο γήπεδο των Σερρών. Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε πως η ομάδα του «κλείστηκε» στο τέλος με το φόβο της ισοφάρισης. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς από την πλευρά του δήλωσε πως σύμφωνα με την εμφάνιση του β' ημιχρόνου, ο Πανσερραϊκός θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ο Ολαφ Μέλμπεργκ τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενώ ο Φετφατζίδης τόνισε πως «είμαι προσγειωμένος».
Στην κατάκτηση των βαθμών στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 στο γήπεδο των Σερρών. Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχθηκε πως η ομάδα του «κλείστηκε» στο τέλος με το φόβο της ισοφάρισης και τόνισε πως αν οι παίκτες του είχαν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έκαναν, τότε θα ήταν πιο ήρεμοι στα τελευταία λεπτά.
«Ο Πανσερραϊκός μας πίεσε στο τέλος και κλειστήκαμε πίσω. Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα. Αν είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες μας θα ήμασταν πιο ήρεμοι στο τέλος. Ο αντίπαλος είχε θέληση κι εμείς κλειστήκαμε πίσω. Μάλλον είχαμε τον αγώνα με τον Ηρακλή στο μυαλό μας, όπου χάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όλοι φοβόντουσαν μην δεχθούμε γκολ» είπε αρχικά ο Βαλβέρδε.
Για το αν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση κι αν τέτοιες είναι αρκετές για το πρωτάθλημα, είπε:
«Ήμασταν κυρίαρχοι πρώτο ημίχρονο, αλλά και αργοί. Έπρεπε να τελειώσουμε τις φάσεις. Ο Πανσερραϊκός είχε κλειστεί και ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλύτερος να κλειστείς πίσω παρά να ανοιχτείς. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια, αλλά σήμερα το κάναμε. Αυτό που μετράει σε αυτή τη φάση είναι οι βαθμοί».
Ερωτηθείς αν είδε βελτίωση στην ομάδα του απάντησε:
«Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία. Προσπαθούμε να κερδίζουμε τους βαθμούς και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Θα μας άρεσε να βάζαμε και 4 γκολ, αν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες. Πρέπει όμως να παίρνουμε τους βαθμούς».
Αναφερόμενος στον Φετφατζίδη, τόνισε:
«Να είμαστε ήρεμοι με τον Φετφατζίδη. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός μαζί του, αλλά έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να διατηρούμε τις ισορροπίες. Ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Τον εμπιστευόμαστε αλλά έχει πολλά να μάθει ακόμα».
Κοκότοβιτς: «Αξίζαμε την ισοπαλία»
Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς από την πλευρά του δήλωσε πως σύμφωνα με την εμφάνιση του β’ ημιχρόνου, ο Πανσερραϊκός θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Τόνισε το γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από… παιδικό λάθος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στο μέλλον η ομάδα του θα παρουσιαστεί βελτιωμένη.
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι με αυτά που έγιναν στο δεύτερο μέρος αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Καλό θα είναι να συνεχίσουμε με το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε σήμερα. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, στο μέλλον θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».
Σχολιάζοντας το τέρμα, που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, είπε:
«Δεν έκανε σπουδαίες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος και κάναμε δώρο το γκολ. Το γκολ προήλθε από παιδικό λάθος.
» Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα με τρία δύσκολα παιχνίδια (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό), αλλά τώρα θα ξεκινήσουν οι αγώνες που θα μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα, ενώ θα μας ευνοήσει η διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να αλλάξω κάτι στην ομάδα γιατί έχουμε δείξει καλό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια. Περιμένων ακόμα καλύτερη την ομάδα στη συνέχεια. Πρέπει να δώσουμε χρόνο σε κάποια παιδιά, όπως ο Βρούτσινα».
Μέλμπεργκ: «Να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες»
Με τον προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε συμφώνησε ο Ολαφ Μέλμπεργκ, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενώ ο Φετφατζίδης τόνισε πως «είμαι προσγειωμένος».
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είχαμε καλή απόδοση, αλλά αυτό που κοιτάμε στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα είναι οι βαθμοί. Σημαντικό όμως είναι να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε» είπε ο Ολαφ Μέλμπεργκ μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συμφώνησε με τον Μέλμπεργκ.
«Πρέπει να τελειώνουμε τα παιχνίδια, είτε βάζοντας δεύτερο γκολ, είτε διατηρώντας το μηδέν με συμπαγή άμυνα. Ο Πανσερραϊκός μας πίεσε, όπως κάθε ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κρατάμε το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις» είπε ο αμυντικός του Ολυμπιακού.
Δηλώσεις έκανε κι ο Γιάννης Φετφατζίδης, τονίζοντας πως παραμένει προσγειωμένος και ανυπομονεί να παίξει μπροστά στον κόσμο της ομάδας.
«Είμαι προσγειωμένος και κρατάω χαμηλά το κεφάλι. Δουλεύω σκληρά για να γίνομαι ολοένα και καλύτερος και δεν προσπαθώ να μην ακούω τα όσα λέγονται. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας» είπε ο νεαρός.
Ο Νταβίντ Φουστέρ τέλος έκανε λόγο για άγχος:
«Ήταν μια δύσκολη και σημαντική νίκη. Είχαμε πρόβλημα κι άγχος και δεν κατορθώσαμε να καθαρίσουμε το ματς πιο γρήγορα».
Από την πλευρά του Πανσερραϊκού, ο Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του.
«Δεν ξεκινήσαμε καλά, ξεκινήσαμε φοβισμένα. Από μια αδράνεια δεχτήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά, σαν ομάδα και το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί 100%.
» Δεν μας πάει πίσω το ότι δεν έχουμε βαθμό. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα παίξαμε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Ολυμπιακό, όμως έχει πολλά ματς ακόμα το πρωτάθλημα. Κρίμα για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ευκαιρία στο β’ μέρος κι ελπίζω σε πιο καλές διαιτησίες στο μέλλον».
Ο Γαλανόπουλος στάθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που έβγαλε ο Πανσερραϊκός και αναφέρθηκε και στην στήριξη του κόσμου.
«Θέλαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο.
» Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά πλέον βγάλαμε το δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών. Δεν πήραμε βαθμούς αλλά αυτό μάς πεισμώνει. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο κοντά μας. Ειδατε πως αγκάλιασε την ομάδα και θέλουμε να τον δικαιώσουμε».
www.sport.gr
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;
- Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 0-2: Ιστορικό «διπλό» για την ομάδα του Βίγκο
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]
- Νάπολι – Γιουβέντους 2-1: Ο Χόιλουντ έστειλε τους «παρτενοπέι» στην κορυφή


