Η Στεργίου εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του άλματος εις ύψος στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης. Η Ελληνίδα άλτρια πέρασε με την πρώτη τα 1.92μ (καλύτερη φετινή επίδοση), που αποτελούσε όριο πρόκρισης για τον τελικό του αγωνίσματος.

Από τις πρώτες προσπάθειες φαινόταν ότι η Πατρινή πρωταθλήτρια βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Άρχισε από τα 1.78μ. και πέρασε με την πρώτη και το 1.83μ. και το 1.87μ.

Στάθηκε άτυχη στα 1.90μ., καθώς έριξε τον πήχη με τις φτέρνες της στην πρώτη προσπάθεια, αλλά αυτό δεν την πτόησε καθώς πέρασε το ύψος με το τρίτο της άλμα.

Στο 1.92μ. εμφανίστηκε αποφασισμένη και κατάφερε να το περάσει με την πρώτη προσπάθεια.

Αποκλείστηκε ο Σμαλιός στο ακόντιο

Ο Γιάννης Σμαλιός έμεινε μακριά από το 80.77μ., με το οποίο ήρθε στην Βαρκελώνη. Ο πρωταθλητής, ο οποίος φάνηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του, έμεινε πολύ χαμηλά, στα 71.57μ.

Ο Σμαλιός πέτυχε τη συγκεκριμένη επίδοση στην πρώτη προσπάθειά του. Η δεύτερη ήταν άκυρη, ενώ δεν δοκίμασε τρίτη.

Στο πρώτο προκριματικό γκρουπ που συμμετείχε την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Φιλανδός Βίρκαλα με 83.57μ.

Αποκείστηκε ο Σταματόγιαννης

Ούτε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της σφαιροβολίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του και είχε καλύτερη βολή στα 18.58μ., που σημείωσε στην 3η προσπάθειά του.

Ο Σταματόγιαννης έριξε 18.15μ. στην πρώτη προσπάθεια και 18.28μ. στη δεύτερη προσπάθειά του. Την καλύτερη βολή σημείωσε ο Λευκορώσος Λιζίν με 20.42μ. Ο Μπάρτελς έριξε 20.37μ. και ο Μαγέφσκι 20.36μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr