Μετά το τέλος του αγώνα ο Βασίλης Τοροσίδης, σκόρερ του νικηφόρου γκολ
της Ελλάδας επί της Νιγηρίας, αφιέρωσε τη νίκη τη Εθνικής σε όσους
αγαπούν την Εθνική, ενώ προσέθεσε ότι «αυτή ήταν η απάντηση σε όσους
μας κατέκριναν».

«Δώσαμε μια απάντηση με αυτήν την νίκη. Δεν με νοιάζει αν θα προκριθούμε.

» Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μας αγαπάνε. Αφιερώνω τη νίκη σε αυτούς που μας αγαπάνε.

»Με τη Νότια Κορέα δεν είχαμε τύχη και δεχθήκαμε σκληρή κριτική.

»Αλλά παλέψαμε όλοι μαζί, ακόμα και όσοι ήταν στον πάγκο και απαντήσαμε με τον καλύτερο τρόπο» προσέθεσε ο άσος του Ολυμπιακού που ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό της Εθνικής και κατέληξε λέγοντας ότι «σημασία δεν έχει που πέτυχα εγώ το γκολ αλλά ότι κέρδισε η ομάδα».

Τζιόλης: Δείξαμε υπομονή και τα καταφέραμε

«Δείξαμε υπομονή και τα καταφέραμε» τόνισε ο Αλέξανδρος Τζιόλης τη νίκη της Εθνικής μας επί της Νιγηρίας, που ήταν και η πρώτη σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Έλληνας μέσος παραδέχτηκε πως η αποβολή του Καϊτά έπαιξε σημαντικό ρόλο, ωστόσο τόνισε πως αυτά συμβαίνουν.

«Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Είχαμε ανάγκη αυτή τη νίκη και θεωρώ πολύ σημαντικό που δώσαμε χαρά στους Έλληνες» είπε αρχικά ο Τζιόλης.

Και συνέχισε.

«Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή. Σε αυτά τα ματς πρέπει να έχει πίστη και εμείς την είχαμε. Μας βοήθησε φυσικά η αποβολή αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Επρεπε να αυτοκτονήσουμε για να μην κερδίσουμε. Δείξαμε υπομονή και τα καταφέραμε».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχθηκαν οι διεθνείς μετά το ματς με τη Νότιο Κορέα, δήλωσε:

«Κάποιος παίκτες πειράχτηκαν από την κριτική. Εγώ νομίζω πως είναι χάσιμο χρόνου να ασχολούμαστε με την κριτική. Όταν χάνεις είναι λογικό να δέχεσαι κριτική. Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά και σε χειροκροτούν».

Περιγράφοντας τις στιγμές που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια μετά την ιστορική νίκη, είπε:

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τη νίκη. Γίναμε όλοι ένα μπουλούκι, πραγματικά πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλον. Ηταν ανεπανάληπτες στιγμές».

«Μίλησε η ελληνική ψυχή»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια:

«Είχα πει και παλαιότερα ότι όλοι γράφουμε ιστορία. Νομίζω ότι όλοι μαζί τα καταφέραμε σήμερα. Όχι μόνο οι 14 παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά όλα τα παιδιά».

Για το συναίσθημά του όταν σκόραρε:

«Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεσαι τίποτα. Απλώς απολαμβάνεις. Οταν μπήκαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο είπαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Το πιστέψαμε, βγήκαμε στο γήπεδο κάναμε ευκαιρίες και είπαμε επιτέλους μόλις έβαλε το γκολ ο Βασίλης. Νομίζω ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Δεν είχαμε πετύχει ποτέ γκολ σε Μουντιάλ κι ήμασταν αποφασισμένοι».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια πρόκρισης:

«Η ελληνική ψυχή μίλησε μέσα στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε ή όχι θα φανεί στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και να αποδείξουμε ότι δίκαια εκπροσωπούμε την Ελλάδα.

» Το γκολ το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες».

Κατσουράνης: «Ελπίδες για την πρόκριση»

Ο Κατσουράνης τόνισε ότι υπάρχουν ελπίδες για να κερδίσει η Εθνική ομάδα την πρόκριση:

«Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι για τη συνέχεια. Εχουμε ελπίδες πρόκρισης και θα το παλέψουμε».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ:

«Σήμερα αγωνισθήκαμε με πάθος, δύναμη και πείσμα. Το παιχνίδι ήταν ένας τελικός για μας. Δεν θέλαμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα χωρίς ένα γκολ, ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρουσιαστήκαμε πιο έτοιμοι και καταφέραμε να πετύχουμε τη νίκη. Και στο ματς με την Αργεντινή θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

» Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε την ίδια αγωνιστική εικόνα που είχαμε και σήμερα. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Ξέρουμε ότι διαθέτει παίκτες παγκοσμίου επιπέδου. Όμως από την πλευρά μας οφείλουμε να παλέψουμε για το καλύτερο.

» Για να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στους Αργεντινούς πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας. Ϊσως το 99% να μην είναι αρκετό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

«Παραμένουμε προσγειωμένοι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε από τώρα το επόμενο παιχνίδι. Θετική ενέργεια υπήρχε πάντα στην ομάδα και το αποδείξαμε σήμερα με την εμφάνισή μας. Σήμερα δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, αυτό το παιχνίδι το παλέψαμε περισσότερο.

» Το κυνηγήσαμε περισσότερο και στο τέλος μας βγήκε. Ήταν καλή η ψυχολογία και το κλίμα στην ομάδα και μετά την ήττα από την Νότια Κορέα, όπως είναι πάντα. Δεν αλλάζει κάτι σε εμάς. Συνεχίζουμε το ίδιο και πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε στο παιχνίδι με την Αργεντινή.

» Είναι μια μεγάλη ομάδα που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Λένε ότι ο Μαραντόνα θα κατεβάσει δεύτερη ομάδα. Ποιος είναι στη δεύτερη ομάδα; Ο Μιλίτο και ο Αγουέρο; Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε καλά τρεξίματα.

» Πρέπει να πιέσουμε ψηλά και να δημιουργήσουμε φάσεις. Σήμερα παίξαμε καλά. Διψούσαμε για τη νίκη και θα παλεύαμε μέχρι το τέλος. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Δύο χρόνια δουλέψαμε πολύ σκληρά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και υπερήφανοι που είμαστε εδώ και να μην μας επηρεάζει τίποτα άλλο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ