Νέα θητεία για τον καταζητούμενο πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ Μπασίρ
Πρόεδρος του Σουδάν ορκίστηκε για άλλη μία φορά την Πέμπτη ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος του Σουδάν, ο μοναδικός καταζητούμενος ηγέτης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC). Πέντε ξένοι ηγέτες και ο ΟΗΕ παρόντες στην τελετή.
Πρόεδρος του Σουδάν ορκίστηκε για άλλη μία φορά την Πέμπτη ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος του Σουδάν, ο μοναδικός καταζητούμενος ηγέτης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC).
Αν και πολλές ξένες χώρες απέφυγαν να παραστούν στην επίσημη τελετή, το BBC αναφέρει ότι παραβρέθηκαν πέντε Αφρικανοί ηγέτες, από την Αιθιοπία, το Τσαντ, το Μαλάουι, τη Μαυριτανία και το Τζιμπουτί.
Εκπροσώπους του απέστειλε και ο ΟΗΕ., που διατηρεί ανθρωπιστική παρουσία στο Νταρφούρ.
Ο Μπασίρ καταζητείται από το ΔΠΔ για εγκλήματα που αφορούν τον εμφύλιο πόλεμο στο Νταρφούρ, δυτική επαρχία του αχανούς Σουδάν.
Παρά το ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν τον Μπασίρ και το Σουδάν για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πολλοί Σουδανοί υπερασπίζονται τον πρόεδρο τους. Θεωρούν μάλιστα νίκη την παρουσία ξένων ηγετών και του ΟΗΕ στην τελετή.
Οι εκλογές του Απριλίου αναγνωρίστηκαν ώς νόμιμες από διεθνείς φορείς, που επισήμαναν πάντως ορισμένες παρατυπίες.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας