Ικανοποιημένοι οι «Κινηματογραφιστές στην ομίχλη» από τις νέες ρυθμίσεις
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι «Κινηματογραφιστές στην ομίχλη» για τα φορολογικά κίνητρα που δίνουν στην κινηματογραφική παραγωγή οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου. Παρέχεται έκπτωση φόρου με βάση τις δαπάνες που προορίζονται για την παραγωγή κινηματογραφικού έργου μεγάλου μήκους.
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι «Κινηματογραφιστές στην ομίχλη» για τα φορολογικά κίνητρα που δίνουν στην κινηματογραφική παραγωγή οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.
«Είδαμε, επιτέλους, τον πρώτο καρπό του αγώνα μας και αναμένουμε την άμεση εφαρμογή του» λένε σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι στα άρθρα που ψηφίστηκαν, με τα οποία παρέχεται έκπτωση φόρου σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα με βάση τις δαπάνες που προορίζονται για την παραγωγή κινηματογραφικού έργου μεγάλου μήκους.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση και υποστήριξαν την ψήφισή του. Πιστεύουμε ότι μόνο τέτοιου είδους αναπτυξιακές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν την οικονομία της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Συνεχίζουν λέγοντας: «Παραμένουμε, ωστόσο, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με όποιους τρόπους χρειαστεί, μέχρι την τελική ψήφιση και εφαρμογή τού εδώ και χρόνια εκκολαπτόμενου Νέου Κινηματογραφικού Νομοσχεδίου, που θα αποτελέσει τη συνολική λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα του χώρου μας».
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαΐου η νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που προήλθε μέσα από την κίνηση των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη», θα απονείμει τα πρώτα της κινηματογραφικά βραβεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Περού: Τουλάχιστον 15 τραυματίες και πληροφορίες για νεκρό σε σύγκρουση τρένων καθ’ οδόν προς το Μάτσου Πίτσου



