Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κρίσιμη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγελαδοτρόφους

Κρίσιμη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγελαδοτρόφους

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα η μείωση στις τιμές παραγωγού κατά 2-3 λεπτά από τις γαλακτοβιομηχανίες, δηλώνουν οι αγελαδοτρόφοι, οι οποίοι θα συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα η μείωση στις τιμές παραγωγού κατά 2-3 λεπτά από τις γαλακτοβιομηχανίες δηλώνουν οι αγελαδοτρόφοι, δια στόματος του προέδρου του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, Γιώργου Κεφαλά.

Από τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτηςμε την υπουργό Αγροτικής, Κατερίνα Μπατζελή, οι αγελαδοτρόφοι προσδοκούν να λάβουν πολιτική δέσμευση ότι θα αποτραπεί η προαναγγελία των γαλακτοβιομηχανιών για μείωση στις τιμές παραγωγού.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των γαλακτοβιομηχανιών. Οι εταιρίες ζητούν μείωση των τιμών παραγωγού, επικαλούμενες ότι έχει πέσει η ζήτηση των καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα αναφέρουν πως εν μέσω οικονομικής κρίσης, η κίνηση αυτή θεωρείται επιβεβλημένη.

Η μέση τιμή του αγελαδινού γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται αυτήν την περίοδο στα 37,5 λεπτά το κιλό. Υπάρχουν δε και παραγωγοί που δίνουν το προϊόν τους στις γαλακτοβιομηχανίες ακόμα και στην τιμή των 28 και 30 λεπτών το κιλό, τόνισε ο κ. Κεφαλάς.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές στο εξωτερικό ανέφερε ενδεικτικά πως η τιμή παραγωγού στην Ιταλία είναι 38,5 λεπτά το κιλό, στη Βρετανία 41 λεπτά το κιλό και στην Ολλανδία 34,5 λεπτά το κιλό.

«Εάν τελικά ισχύσει η μείωση στις τιμές παραγωγού από ο κλάδος θα αφανιστεί», υποστήριξε ο κ.Κεφαλάς.

Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθούν από τον ΕΛΟΓ οι δικαιούχοι της επιπλέον ποσόστωσης, των 40 τόνων γάλακτος που ενέκρινε η ΕΕ για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά οι Έλληνες δικαιούχοι ανέρχονται σε 1.470, εκ των οποίων οι 1.170 είναι από τη Β. Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο