Ιρλανδικά Βραβεία Κινηματογράφου & Τηλεόρασης
Καλύτερη ταινία της χρονιάς αναδείχθηκε «Η Έκλειψη» στα Ιρλανδικά Βραβεία Κινηματογράφου & Τηλεόρασης. Μετά τις διακρίσεις στα φεστιβάλ του Σίτζες (Καλύτερη Ευρωπαϊκής Ταινία Φαντασίας) και της Τραϊμπέκα (βραβείο αντρικής ερμηνείας στον Κιιράν Χάιντζ), το ερωτικό θρίλερ του Κόνορ ΜακΦέρσον «Η Έκλειψη» στην απονομή των Ιρλανδικών Βραβείων Κινηματογράφου & Τηλεόρασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, […]
Καλύτερη ταινία της χρονιάς αναδείχθηκε «Η Έκλειψη» στα Ιρλανδικά Βραβεία Κινηματογράφου & Τηλεόρασης.
Μετά τις διακρίσεις στα φεστιβάλ του Σίτζες (Καλύτερη Ευρωπαϊκής Ταινία Φαντασίας) και της Τραϊμπέκα (βραβείο αντρικής ερμηνείας στον Κιιράν Χάιντζ), το ερωτικό θρίλερ του Κόνορ ΜακΦέρσον «Η Έκλειψη» στην απονομή των Ιρλανδικών Βραβείων Κινηματογράφου & Τηλεόρασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς.
Η ταινία επίσης απέσπασε τα βραβεία Ανδρικής Ερμηνείας σε Β’ Ρόλο (Έινταν Κουίν) και Σεναρίου (Κόνορ ΜακΦέρσον και Μπίλι Ρότσι).
Σύνοψη:
Στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Κόμπ, ανάμεσα στους κατάφυτους λόφους και τα απομεινάρια των πέτρινων αβαείων, κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένα μεγάλο λογοτεχνικό φεστιβάλ.
Ο Μάικλ Φαρ (Κιιράν Χάιντζ ) στην προσπαθειά του να ξεπεράσει τον πρόσφατο χαμό της γυναίκας του και να συνηθίσει στην ιδέα του να μεγαλώνει μόνος τα δύο του παιδιά, προσφέρεται να δουλέψει ως εθελοντής στο φεστιβάλ.
Εκεί γνωρίζεται με τη συγγραφέα μεταφυσικών θρίλερ Λένα ( Ίμπεν Χίτζλε, High Fidelity) η οποία τον γοητεύει. Στην πόλη φτάνει όμως και ο διεθνώς επιτυχημένος συγγραφέας Νίκολας (Eϊνταν Κουίν) με βασικό στόχο να ξανακερδίσει τη Λένε….
Με τους: Κιιράν Χάιντζ, Ίμπεν Χίτζλε, Eϊνταν Κουίν, Τζιμ Νόρτον, Χάνα Λιντς
Δράμα – Ιρλανδία/ ΗΠΑ, Αγγλικά, Έγχρωμο, 86′- 2009
Σκηνοθεσία: Κόνορ ΜακΦέρσον
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα στην απονομή των βραβείων Γκόγια η ταινία του Ντανιέλ Μονσόν Κελί 211 απέσπασε 8 βραβεία από 16 υποψηφιότητες (μεταξύ αυτών τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α΄ Αντρικού Ρόλου) και το υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ «Το μυστικό στα μάτια της» του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα ανακηρύχθηκε Καλύτερη Ισπανόφωνη Ταινία της Χρονιάς.
Η «Εκλειψη» και «Το μυστικό στα μάτια της» θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες τους ερχόμενους μήνες από την filmtrade ενώ το Κελί 211 προβάλλεται ήδη από τις 21 Ιανουαρίου 2010.
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442