Την Τετάρτη εξετάζεται το ερώτημα για προσωρινή αργία στον Ν.Ζαγοριανό
Την Τετάρτη συνέρχεται το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προκειμένου να εξετάσει το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη για το αν θα τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens Ν.Ζαγοριανός, μετά την εις βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης.
2
Την Τετάρτη συνέρχεται το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προκειμένου να εξετάσει το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη για το αν θα τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens Ν.Ζαγοριανός, μετά την εις βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης.
Ήδη, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας έχει ορίσει τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Φώτιο Μακρή εισηγητή για το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης.
Εις βάρος του Ν.Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη:
1) για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους της Siemens Μιχ.Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C4I
2) για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν χορήγησε αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων προσώπων.
Πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης είχε προηγηθεί η άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου για τα ίδια αδικήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442