Ομιλία Πέρες στη γερμανική Βουλή για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Ομιλία ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου πρόκειται να εκφωνήσει ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στις 27 Ιανουαρίου επ ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Στο Βερολίνο θα βρίσκεται και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μαζί με κορυφαίους υπουργούς.
Ομιλία ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου πρόκειται να εκφωνήσει ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στις 27 Ιανουαρίου επ ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Ο Γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και όλα τα μέλη της Μπούντεσταγκ θα παρακολουθήσουν την ομιλία του Σιμόν Πέρες, στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Στο Βερολίνο θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου μαζί με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης του, ανταποδίδοντας επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει η Ανγκελα Μέρκελ στην Ιερουσαλήμ το Μάρτιο του 2008.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.