Με γκαλά χορού υποδέχεται το 2010 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Με ένα εντυπωσιακό γκαλά χορού υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 10 Ιανουαρίου, την καινούρια χρονιά. Το πρόγραμμα του β τριμήνου περιλαμβάνει, επίσης, διάσημους ερμηνευτές, μεγάλες ορχήστρες, αλλά και την πολυαναμενόμενη όπερα δωματίου «Η σκηνή των Θαυμάτων» του Γιώργου Κουρουπού.
2
Με ένα εντυπωσιακό γκαλά χορού υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 10 Ιανουαρίου, την καινούρια χρονιά. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ με τη Εθνική Λυρική Σκηνή που φιλοξενεί μερικά από τα πιο λαμπρά αστέρια του χορού και αναμένεται να καθηλώσει για πέντε βραδιές το κοινό του Μεγάρου.
Η Σειρά Χορός στο Μέγαρο φιλοξενεί επίσης το β Τρίμηνο, το εξαιρετικό νεοϋορκέζικο συγκρότημα Σίνταρ Λέικ που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς φίλους του σύγχρονου χορού.
Η Σειρά Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι φιλοξενεί την Ορχήστρα του Παρισιού υπό τον Κριστόφ Εσενμπαχ και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Βουδαπέστης με αρχιμουσικό τον Ιβάν Φίσερ, η Σειρά Μεγάλοι Ερμηνευτές υποδέχεται το σπουδαίο Σαρούν Ανσαμπλ και τον Γιούρι Μπασμέτ, οι Μεγάλες Λυρικές Φωνές της Εποχής τη μεγάλη Βαλτράουτ Μάγιερ και οι Παλιές Μουσικές – Νεωτερικές Ερμηνείες τον Μάικλ Τσανς, τους Σολίστι Βένετι με τον Κλάουντιο Σιμόνε καθώς και τη Θεοδώρα του Χαίντελ.
Η πολυαναμενόμενη όπερα δωματίου «Η σκηνή των Θαυμάτων» του Γιώργου Κουρουπού, μία μαύρη κωμωδία η οποία σατιρίζει το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία της εποχής βασισμένο στο ομώνυμο ιντερμέδιο του Θερβάντες, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ενώ οι γνωστές και δημοφιλείς Ημέρες Πιάνου που φέρουν την καλλιτεχνική υπογραφή του Γιάννη Βακαρέλη προτείνουν πρωτότυπες εκδηλώσεις με πρωταγωνιστή το δημοφιλές όργανο.
Το πρόγραμμα Ιανουαρίου-Μαρτίου της Καλλιτεχνικής Περιόδου 2009-2010 κυκλοφορεί ήδη και το κοινό μπορεί να το προμηθεύεται δωρεάν από τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Ο.Μ.Μ.Α. στο Μέγαρο Μουσικής και στον αριθμό 8 της οδού Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας.
Χορηγός επικοινωνίας για τις εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής περιόδου 2009-2010 είναι το MEGA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γκάφα Τραμπ στο Truth Social – Μπέρδεψε ένα ισραηλινό γεράκι με τον φαλακρό αετό, το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ
- Καθησυχαστικός ο Ρομπέρτο Κάρλος για την υγεία του: «Δεν έπαθα έμφραγμα…»
- 2025: Η χρονιά που το «γυμνό φόρεμα» έντυσε τα κόκκινα χαλιά – Μεταξύ ρούχου και ψευδαίσθησης
- 3, 2, 1: Η Αθήνα υποδέχεται το 2026 με ένα μεγάλο πάρτι – Το εορταστικό καλωσόρισμα της νέας χρονιάς
- Ζουλιάν Μπιάνκον: Το «γαλλικό κλειδί» του Ολυμπιακού
- Από την ιατρική μέχρι το διάστημα – Τα σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε





