Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την καταδίκη της επίθεσης κατά των Φρουρών ζητά το Ιράν από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Την καταδίκη της επίθεσης κατά των Φρουρών ζητά το Ιράν από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Αίτημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στο Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης εξέφρασε η Τεχεράνη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ασχοληθεί με το θέμα.

103

Αίτημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει την επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στο Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης εξέφρασε η Τεχεράνη.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλλε ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ, Μοχάμαν Χαζάι στον Βιετναμέζο πρεσβευτή Λε Λουόνγκ Μινχ, που προεδρεύει αυτή την περίοδο στο 15μελες συμβούλιο, επισημαίνεται ότι η Τεχεράνη «αναμένει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αντιδράσει σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, καταδικάζοντάς την με τον εντονότερο τρόπο».

Στην επιστολή του ο Ιρανός πρεσβευτής δηλώνει ότι η Τεχεράνη «είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», ώστε να προσάγει ενώπιον της Δικαιοσύνης τα μέλη της σουνιτικής οργάνωσης Τζουντολάχ που ευθύνονται για την επίιθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 42 άτομα.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Πακιστάν για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν.

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί δήλωσε την Κυριακή ότι η σουνιτική οργάνωση που ευθύνεται για την επίθεση, έχει διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Πακιστάν.

Στην επιστολή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μοχάμαν Χαζάι δεν κατονομάζει τις χώρες αυτές ανοιχτά. Τονίζει ωστόσο ότι υπάρχουν στοιχεία που η σουνιτική οργάνωση Τζουντολάχ στηρίζεται από ορισμένες χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο