Αποσχισθείσα οργάνωση του IRA αποκηρύσσει τη βία και ανακοινώνει παράδοση όπλων
Ο Ιρλανδικός Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (INLA), αποσχισθείσα οργάνωση του IRA που ευθύνεται για ορισμένες από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στη Β.Ιρλανδία, ανακοίνωσε ότι αποκηρύσσει επισήμως τη βία και ότι σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα του. Μπέλφαστ και Δουβλίνο θα επισκεφτεί η Χ.Κλίντον
91
Ο Ιρλανδικός Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (INLA), μία αποσχισθείσα οργάνωση του IRA που ευθύνεται για ορισμένες από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις στη Βόρειο Ιρλανδία, ανακοίνωσε ότι αποκηρύσσει επισήμως τη βία και ότι σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα του.
Δύο μέλη του INLA δήλωσαν στο Associated Press ότι η οργάνωση αναλαμβάνει τις δύο υποσχέσεις, έντεκα χρόνια αφότου κήρυξε παύση του πυρός.
Η παύση πυρός αποδείχθηκε εύθραυστη, μιας και ο INLA «κρύβεται» πίσω από τον θάνατο πολιτών και μετά το 1998 που αυτή κηρύχθηκε.
Η επίσημη ανακοίνωση πρόκειται να γίνει την Κυριακή σε τελετή νότια του Δουβλίνου.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ώρα της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε Δουβλίνο και Μπέλφαστ.
Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα των συνομιλιών της είναι και η πορεία της ειρήνευσης στη Βόρειο Ιρλανδία.
Η Χ.Κλίντον επέμεινε, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται ότι δεν υπάρχει οικονομική ενίσχυση για τον «σατανικό μηχανισμό» του «Αληθινού IRA» -αποσχισθείσας οργάνωσης του IRA- από Αμερικανούς.
Είπε ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται «εκτός τόπου και χρόνου» και ζήτησε να σταματήσει η βία στη Βόρειο Ιρλανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442