Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Χειροβομβίδες και πυροσωλήνες εντοπίστηκαν στη Βουλιαγμένη

Χειροβομβίδες και πυροσωλήνες εντοπίστηκαν στη Βουλιαγμένη

Έξι χειροβομβίδες, πυροσωλήνες, πυροκροτητές, ένας όλμος και 50 φυσίγγια εντοπίστηκαν στα βραχάκια της Βουλιαγμένης, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου. Ο οπλισμός ανασύρθηκε στη διάρκεια κοινής επιχείρησης λιμενικού και Αντιτρομοκρατικής το απόγευμα της Κυριακής και εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, για το ενδεχόμενο να συνδέεται με την υπόθεση τρομοκρατίας.

53

Έξιχειροβομβίδες, τέσσερις πυροσωλήνες, πέντε πυροκροτητές, ένας όλμοςκαι 50 φυσίγγια εντοπίστηκαν στα βραχάκια της Βουλιαγμένης, το απόγευμα της Κυριακής. Ο οπλισμός εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, για το ενδεχόμενο να συνδέεται με την υπόθεση τρομοκρατίας.

Αγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία το βράδυ του Σαββάτουκαι κατήγγειλε ότι είδε ένα άτομο να πετάει ένα δέμα στη θάλασσα,στον όρμο τηςΒουλιαγμένης,γεγονός που του φάνηκε ύποπτο.

Δυνάμεις του λιμενικού και της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαντο μεσημέρι της Κυριακής την περιοχή και στη διάρκεια τηςεπιχείρησης, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, εντοπίστηκανέξι χειροβομβίδες -εκ των οποίων η μία αμυντικού τύπου-, τέσσερις πυροσωλήνες, πέντε πυροκροτητές, ένας όλμοςκαι 50 φυσίγγια.

Μία εκ των χειροβομβίδων που κρίθηκε επικίνδυνη απενεργοποιήθηκε επί τόπου με ελεγχόμενη έκρηξη. Ολόκληρος ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για να εξεταστεί.

Η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα ευρήματα, καθώς θεωρείται πιθανό νασυνδέονται με την υπόθεση της τρομοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωσηνα αφορούνυπόθεσητου κοινού ποινικού δικαίου.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

hspace=0Δείτε το βίντεο

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώςκαι προσώπων που αποτελούν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το ενδιαφέρον -σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα- εστιάζεται σε έναν 25χρονο, ο οποίος θεωρείται συνδετικός κρίκος των ένοπλων οργανώσεων και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση του Χαλανδρίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων έξι ατόμων -πέντε Έλληνες και ένας Αλβανός-, για τα οποία σύμφωνα με τις Αρχές υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις και για τα οποίαέχουν εκδοθείεντάλματα σύλληψης.

Οι τέσσερις που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τις γιάφκες στο Χαλάνδρι και το Γαλάτσι κρατούνται και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο