Την οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» δείχνουν τα ευρήματα στη γιάφκα
Τις αρχικές εκτιμήσεις, ότι η γιάφκα του Χαλανδρίου ανήκε στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών» επιβεβαιώνουν τα εργαστηρικά αποτελέσματα, τα οποία συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον της κατοικίας Χηνοφώτη, του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και εκείνης στο σπίτι της Λ.Κατσέλη.
28
Τις αρχικές εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι η γιάφκα του Χαλανδρίου ανήκε στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, με βάση τα ευρήματα.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία προκύπτει ότι οι βόμβες στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη στις 12 Ιουλίου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 2 Σεπτεμβρίου και στο σπίτι της κας Λούκας Κατσέλη την Τετάρτη, έχουν ακριβώς ίδια συνδεσμολογία και υλικά.
Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η βόμβα στο σπίτι της κας Κατσέλη ήταν πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Εξάλλου, την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνομωσία πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών».
Κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη γιάφκα εντοπίστηκε έτοιμος προς χρήση εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κατσαρόλα. Εντοπίστηκαν επίσης μηχανισμοί σε συσκευασίες, ποσότητες εκρηκτικών, καλώδια, ωρολόγια, έντυπο υλικό και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Σε άλλο σπίτι στο Γαλάτσι εντοπίστηκε ακόμη ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ, 3.800 ευρώ καλά κρυμμένα, εργαλεία, εξαρτήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, τέσσερα άτομα παραπέμπονται στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για τρεις άνδρες -οι δύο εκ των οποίων είναι ξαδέλφια- και μια κοπέλα, όλοι ηλικίας 20 έως 21 ετών. Ο ένας από τους συλληφθέντες έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν, καθώς συμμετείχε σε επεισόδια.
Η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» άρχισε τη δράση της πριν από περίπου δύο χρόνια και από τις επιθέσεις με γκαζάκια, πέρασε στις βόμβες. Συνολικά έχει στο ενεργητικό της περίπου 100 εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια και τρεις επιθέσεις με βόμβες: στο σπίτι του Π.Χηνοφώτη, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Mortgage Rates in Greece Hit Nine-Year Low as Lending Rebounds
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442