Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κάλεσμα Καραμανλή στους πολίτες να σταθμίσουν τα «σημαντικά πράγματα»

Κάλεσμα Καραμανλή στους πολίτες να σταθμίσουν τα «σημαντικά πράγματα»

Απόφαση ευθύνης ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ότι πάντα υπάρχουν πικρίες, αλλά ο λαός θα πρέπει να σταθμίσει τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Ακόμη, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες υποσχέσεις, ενώ εξήγησε την απόφασή του για τον Σάββα Τσιτουρίδη.

53

Απόφαση ευθύνης ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ότι πάντα υπάρχουν πικρίες, αλλά ο λαός θα πρέπει να σταθμίσει τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες υποσχέσεις, ενώ εξήγησε την απόφασή του για τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την επιλογή του να αφήσει εκτός εκλογικών συνδυασμών της ΝΔ συγκεκριμένα πρόσωπα, δήλωσε ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στο χρόνο τους και πως δεν συμφωνεί με την άποψη ότι έπρεπε να είχε κάνει κάποια κίνηση νωρίτερα.

Ειδικότερα για την περίπτωση του Σάββα Τσιτουρίδη ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η απόφαση ήταν δική του και πως «ελήφθη με αυστηρά πολιτικά κριτήρια, βάσει της συνολικής συμπεριφοράς του».

Ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στο δύσκολο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, λέγοντας: «Οι πολίτες με έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους δύο φορές και τους οφείλω την αλήθεια».

«Έχουμε κάνει σημαντικό έργο. Έχουμε κάνει και λάθη, αλλά λέμε την αλήθεια» σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στους ψηφοφόρους της ΝΔ επισημαίνοντας: «Υπάρχουν πικρίες, υπάρχουν στεναχώριες. Αυτά πάντα υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να σταθμίσουν οι πολίτες είναι τα σημαντικά από τα ασήμαντα».

Επίσης, ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες υποσχέσεις και στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε η αναφορά του Γ.Παπανδρέου για επανεξέταση των περιβαλλοντικών όρων της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. «τι είδους πολιτική επένδυση είναι αυτή; Πρόκειται για την αίσχατη μικροπολιτική κίνηση. Η χώρα έχει υπογράψει και η συμφωνία είναι επωφελής για την χώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα διλήμματα της 4ης Οκτωβρίου για την Οικονομία, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι η φοροδιαφυγή είναι φαινόμενο αντικοινωνικής συμπεριφοράς, που πρέπει να πολεμηθεί στη ρίζα του. Ακόμη, υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, παρατηρώντας ότι ορισμένοι σχεδιασμοί ανατράπηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο σκοπεύει να δώσει δαχτυλίδι διαδοχής στην Ντ.Μπακογιάννη, ο Κ.Καραμανλής σημείωσε: «Δεν έκανα και δεν θα κάνω τέτοια πράγματα». Στην ερώτηση κατά πόσο μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του εκτός πολιτικής, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνω πολλά πράγματα, αλλά όχι να μην παρακολουθώ τα κοινά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο