Νέα επιχείρηση-«σκούπα» σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
Ακόμη μια επιχείρηση-«σκούπα» πραγματοποιήσαν άνδρες της αστυνομίας σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες και τοξικομανείς. Ειδικά συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στη συνέχεια στον καθαρισμό του κτιρίου.
103
Νέα επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες και τοξικομανείς.
Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν στην Ασφάλεια 22 άτομα, ενώ στην κατοχή ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,6 γραμμάρια ηρωίνης.
Αστυνομικές δυνάμεις, αφού απέκλεισαν για παραπάνω από μία ώρα την οδό Δεληγιώργη απομάκρυναν τους μετανάστες και τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στον καθαρισμό του ισογείου, του ακάλυπτου και του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου.
Ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης τόνισε: «Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σήμερα στον καθαρισμό του κτιρίου, αφού οι ιδιοκτήτες του παρά τις προσπάθειες του Δήμου και της Αστυνομίας δεν έχουν εντοπιστεί. Το κτίριο, όπου το τελευταίο διάστημα διέμεναν πολλοί αλλοδαποί και χρήστες ναρκωτικών ουσιών είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για την περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης σε άλλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας έγιναν συνολικά 52 συλλήψεις και 12 προσαγωγές. Οι 235 αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση πραγματοποιήσαν ελέγχους σε 680 άτομα, 87 οχήματα και 49 καταστήματα.
Ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ την «απομάκρυνση δυστυχισμένων άστεγων ανθρώπων από οποιοδήποτε κατάλυμα» αν προηγουμένως δεν έχουν εξασφαλιστεί κατάλληλοι χώροι αξιοπρεπούς στέγασης.
«Την ευθύνη για την ύπαρξη άθλιων χώρων που στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, την έχει ακέραιη η κυβέρνηση με την έλλειψη σχεδίου υποδοχής και φιλοξενίας των κατατρεγμένων και τις πολιτικές γκετοποίησηςκαι υποβάθμισης των λαϊκών γειτονιών», καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442