Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Προφυλακιστέοι άλλοι πέντε της «συμμορίας των δεκαέξι»

Προφυλακιστέοι άλλοι πέντε της «συμμορίας των δεκαέξι»

Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους άλλοι πέντε εκ των 16 συνολικά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα που φέρεται να διέπραξε την απαγωγή Παναγόπουλου. Ακόμα και απόδραση με ελικόπτερο από τη φυλακή φέρεται να σχεδίαζαν τα μέλη της συμμορίας. Πολιτικές παρενέργειες από την υπόθεση.

28

Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 25η τακτική ανακρίτρια άλλοι πέντε κατηγορούμενοι εκ των 16 συνολικά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα που φέρεται να διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Την προηγούμενη ημέρα είχαν προφυλακιστεί άλλοι πέντε κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους. Από τους άλλους έξι που κατηγορούνται για την υπόθεση, τα πέντε -που είναι φυλακισμένοι- θα αρχίσουν να απολογούνται από τη Δευτέρα. Ένα ακόμη άτομο διαφεύγει τη σύλληψη.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής από κοινού, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και ηθικής αυτουργίας στις πράξεις αυτές.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν να προκαλούν εντύπωση οι συνομιλίες των μελών της συμμορίας, όπως αυτές συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων, από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σχεδίαζαν την απόδραση του κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές, κατά τα πρότυπα του Παλαιοκώστα…

Πολιτικές παρενέργειες

Στο μεταξύ, οι αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης προκαλούν αναταράξεις και σε πολιτικό επίπεδο, προκαλώντας ανησυχία και εκνευρισμό στην κυβέρνηση, που έλπιζε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη διωκτική επιτυχία.

Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ, τα μέλη της συμμορίας αναφέρονται και σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ συζητήσεις προκάλεσαν και οι διασυνδέσεις του επιχειρηματία που κατηγορείται για ξέπλυμα του χρήματος από τη δράση της συμμορίας.

Στη συζήτηση ενεπλάκησαν τα ονόματα δύο υφυπουργών και ενός αναπληρωτή υπουργού. Όλοι διέψευσαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση και μίλησαν είτε για «αστειότητες» είτε για «ψευδή , αναπόδεικτα και συκοφαντικά» όσα λέγονται.

Το μεσημέρι στο press room, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος παρέπεμψε στις τοποθετήσεις των υφυπουργών χωρίς να δώσει συνέχεια. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους για το θέμα, δηλώνοντας απλώς ότι πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

«Κατά κανένα τρόπο δεν υιοθετούμε άκριτα αναφορές ανθρώπων που έχουν εμπλακεί με το κοινό έγκλημα, όμως χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις για την φερόμενη εμπλοκή» είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες και σίγουρα όλοι οι Έλληνες πολιτικοί θα ήθελαν να έχουν μια ξεκάθαρη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση με τους ανθρώπους αυτούς».

hspace=0Δείτε το Βίντεογια τις πολιτικές παρενέργειες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο