Ταυτοποιήθηκαν δύο απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου
Ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ βρέθηκαν σε φυλακή και δύο κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή. Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για το κρησφύγετο της σπείρας.
38
Ταυτοποιήθηκαν οιδύο από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ βρέθηκαν σε φυλακή και δύο κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή. Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, μετά τις αποκαλύψεις,ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.
Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό (DNA) του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή.
Συγκεκριμένα, το γενετικό υλικό του Απ.Πετράκη βρέθηκε σε περιτύλιγμα κασέτας που είχε σταλεί στη γυναίκα του εφοπλιστή, ως αποδεικτικό ζωής του Περικλή Παναγόπουλου, και αυτό του Χ.Μουστάκα ταυτοποιήθηκε στο παπούτσι του εφοπλιστή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Πετράκης και Μουστάκας φέρονται ότι είναι δύο από τους τέσσερις που είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή.
Οι άλλοι δύο είναι πρόσωπα των οποίων τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν στο σπίτι του Απόστολου Πετράκη, όπου βρέθηκαν όπλα και διόπτρες.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται σε αναζήτηση κι άλλων στοιχείων που θα «δέσουν» περαιτέρω την υπόθεση, αλλά και για να βρεθούν το κρησφύγετο και τα λύτρα.
214 κινητά σε φυλακές
Όσο για το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τη σύστασή του, θα ασχοληθεί με το θέμα των κινητών τηλεφώνων που μπαίνουν στις φυλακές παρά την απαγόρευση και τις άδειες των κρατουμένων.
Tο τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν στις φυλακές της χώρας 214 κινητά τηλέφωνα. Τα δύο ήταν συγκεκριμένων ατόμων και ήταν αυτά που βοήθησαν στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.
Η τοποθέτηση μηχανημάτων απενεργοποίησης των κινητών στις φυλακές, που αποφασίστηκε μετά την απόδραση Παλαιοκώστα, «σκόνταψε» σε επιστημονικές έρευνες για την εκπομπή ακτινοβολίας.
Η λύση που επέλεξε τελικά το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν είναι να τοποθετηθούν συσκευές εντοπισμού των κινητών τηλεφώνων πιλοτικά σε τρεις φυλακές. Το σύστημα κρίθηκε αποτελεσματικό και, όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, θα επεκταθεί σε όλες τις φυλακές.
Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ
«Όταν αξιοποιούνται οι υποδομές και η τεχνογνωσία υπάρχουν αποτελέσματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του κυκλώματος των απαγωγέων, την οποία χαρακτήρισε «επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η Αστυνομία πρέπει να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, που έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο συντονισμός γινόταν μέσα από τις φυλακές, χαρακτήρισε «αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τα σωφρονιστικά καταστήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442