Υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιλογές του για το ευρωψηφοδέλτιο
Αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις επιλογές υποψηφίων για το Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας ότι «έγιναν στο έδαφος της κοινής συμφωνίας». Η υποψηφιότητά μου «χτυπήθηκε δημοσίως» λέει η κα Ελένη Σωτηρίου.
106
Αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις επιλογές που έγιναν για τους υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο. Οι επιλογές «έγιναν στο έδαφος της κοινής συμφωνίας», και «προσωπικές επιθέσεις πριν και μετά τις εκλογές δεν ανήκουν στην παράδοση της ριζοσπαστικής αριστεράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ελένη Σωτηρίου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) από την οποία προέρχεται, ότι η υποψηφιότητά της «χτυπήθηκε δημοσίως, πριν από την προεκλογική περίοδο, κατά τη διάρκειά της και αυτό συνεχίζεται και σήμερα».
Η κα Σωτηρίου συμπλήρωσε ότι συμμέτοχοι είναι «και τμήμα ανθρώπων που αυτοανακηρύσσονται ανανεωτικοί και αριστεροί ξεχνώντας ότι έκαναν χρόνια να ξεφύγουν από το 1,5%».
Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κατώτερο των προσδοκιών» το εκλογικό αποτέλεσμα, και η ανακοίνωση σημειώνει ότι το «σκληρότερο μήνυμα των εκλογών είναι η ενίσχυση της ακροδεξιάς», η αποχή και η «ήττα» της κυβέρνησης.
«Οι τεράστιες απώλειες της ΝΔ αποδεικνύουν τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, η οποία δεν νομιμοποιείται να πάρει τα ακόμη πιο σκληρά οικονομικά μέτρα που σχεδιάζει», τονίζει η ανακοίνωση.
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «εξακολουθεί να απέχει από τη δημιουργία ρεύματος εμπιστοσύνης», αναφέροντας ότι το κόμμα «δεν διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο από τον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού που γέννησε την κρίση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442