Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους πολιτικούς αρχηγούς στην τηλεοπτική αναμέτρηση
Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Κάπα Research πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών από την κοινή γνώμη. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται από το in.gr και αναλυτικά από το δικτυακό τόπο της εφημερίδας Το Βήμα.
37
Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Κάπα Research πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών από την κοινή γνώμη.
«Συγκριτικά, ποιος πρόεδρος κόμματος πιστεύετε ότι είχε την καλύτερη πολιτική παρουσία», ένα από τα βασικά ερωτήματα που κλήθηκαν οι τηλεθεατές να απαντήσουν.
Το 36,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί ότι την καλύτερη πολιτική παρουσία είχε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμάνλης. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου που «έπεισε» το 27,7% του δείγματος.
Στοιχείο ωστόσο που πρέπει -αν μη τι άλλο- να προβληματίσει τα πολιτικά κόμματα είναι ότι ποσοστό 11,2% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση κρίνουν ότι την παράσταση έκλεψε ο ….«Κανένας».
Το 7,7% έκρινε ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, το 7,1% η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το μικρότερο ποσοστό (6,6%) συγκέντρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος.
Η έρευνα περιλαμβάνει σειρά άλλων ερωτήσεων για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην τηλεοπτική αναμέτρηση.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται από το in.gr και αναλυτικά από το διακτυακό τόπο της εφημερίδας Το Βήμα.
Τα στοιχεία της έρευνας έχουν ως εξής:
Συμμετείχαν 856 άτομα που παρακολούθησαν τη τηλεμαχία. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, επιλεγμένοι με πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν με βάση την ψήφο του 2007. H συλλογή των στοιχείων έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βασει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Η Κάπα Research είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442