Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τις εργασίες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επιθεώρησε ο υπουργός Μεταφορών

Τις εργασίες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επιθεώρησε ο υπουργός Μεταφορών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το έργο πρόκειται να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2011, κάνοντας δυνατές τις υπερατλαντικές πτήσεις, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης.

38

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 246 εκατ. ευρώ, πρόκειται να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2011, κάνοντας δυνατές τις υπερατλαντικές πτήσεις, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στη διάρκεια επίσκεψης.

Μέχρι τέλους 2009 θα έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες στο διάδρομο 10-28, ο οποίος θα είναι 1.060 μέτρα, ενώ θα υπάρχει και παράλληλος τροχιόδρομος.

Ερωτηθείς εάν η ολοκλήρωση του έργου θα μπορούσε να σημάνει και την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανακύπτει στη λειτουργία του αεροδρομίου όταν υπάρχει ομίχλη, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως «οι προδιαγραφές που διαμορφώνονται θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο να λειτουργεί κανονικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Για τον εμπορευματικό σταθμό σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί το δεύτερο και τρίτο τμήμα του και επισήμανε ότι πρόθεση της πολιτείας είναι η τόνωση των εμπορικών αερομεταφορών.

Ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία», Σάββας Βασιλειάδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2008 διακινήθηκαν συνολικά 4.350.000 επιβάτες και πρόσθεσε ότι τον φετινό Απρίλιο η κίνηση καταγράφηκε αυξημένη κατά 8% συνολικά (αφίξεις-αναχωρήσεις), με τις αφίξεις να εμφανίζονται περισσότερες κατά 15%, σε σχέση με το πέρυσι.

Για το σύνολο του 2009, τόνισε ότι θα είναι ικανοποιημένος εάν η κίνηση κινηθεί στα περσινά επίπεδα, δεδομένου ότι -λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης- γίνεται λόγος για πτώση σε ποσοστό 20-25%.

Μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε για τη «θερμοκάμερα» που τοποθετήθηκε στο χώρο των αφίξεων, με σκοπό να εντοπιστεί ενδεχόμενο κρούσμα της νέας γρίπης των χοίρων, ενώ ο κ. Βασιλειάδης τον ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε κάτι ανησυχητικό.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τη δολιοφθορά στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου επιτήδειοι έκοψαν ηλεκτροφόρα καλώδια, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε τη λύπη του, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα προσβάλλουν τον κώδικα αξιών της κοινωνίας μας και είναι επικίνδυνα για ασφάλεια επιβατών.

Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για την άμεση επέμβαση των υπηρεσιών του ΟΣΕ, ενώ σχετικά με τη μισθωτή εφεδρεία, επισήμανε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με το κράτος όπως υπογράμμισε να μην επιδεικνύει ούτε δογματισμό, ούτε αδιαλλαξία. Υπενθυμίζεται ότι η μισθωτή εφεδρεία αφορά σε 3.000 άτομα του ΟΣΕ, οι οποίοι προτάθηκε από το κράτος να αποχωρήσουν από τον οργανισμό, λαμβάνοντας το 70% του μισθού τους, ώσπου να βγουν στη σύνταξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο