Ακατάλληλο ένα στα τρία σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της σεισμόπληκτης Λ Ακουιλα
Μη κατοικήσιμο χαρακτηρίστηκε ένα στα τρία σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Λ Ακουιλα, ενώ στην ίδια τη σεισμόπληκτη πόλη ένα στα δύο σπίτια κρίθηκε ακατάλληλο. Εν τω μεταξύ, οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην κεντρική Ιταλία, με πλέον πρόσφατη τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα της Μ.Δευτέρας.
Μη κατοικήσιμο χαρακτηρίζεται ένα στα τρία σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Λ Ακουιλα, ενώ στην ίδια τη σεισμόπληκτη πόλη ένα στα δύο σπίτια κρίνεται ακατάλληλο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.
Επιπλέον, περίπου στο 20% των κατοικιών που χρησιμοποιούνται πρέπει να γίνουν εργασίες για να είναι ασφαλώς κατοικήσιμα, προκύπτει από τις πρώτες μελέτες των ειδικών που έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Βιομηχανίες, εμπορικά κτίρια και γραφεία έχουν υποστεί ζημιές και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά στην περιοχή, εξαιτίας αυτών των καταστροφών.
Πολλοί είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην Λ Ακουιλα που παρά το γεγονός ότι τα σπίτια τους έχουν κριθεί κατοικήσιμα, φοβούνται να μείνουν σε αυτά και προτιμούν τις σκηνές.
Γεγονός είναι ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς. Η πλέον πρόσφατη δόνηση είναι αυτή που σημειώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα της Μ.Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), με ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Περίπου 10.000 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί αυτήν την εβδομάδα, μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της 6ης Απριλίου.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.