Υποβάθμιση του θεσμού των επιχορηγήσεων καταγγέλλουν οι θίασοι
Την «απόλυτη υποβάθμιση του θεσμού των επιχορηγήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού» καταγγέλλουν οι επικεφαλής των επιχορηγούμενων θιάσων, που συναντήθηκαν τη Δευτέρα και συγκρότησαν η Ομάδα Πρωτοβουλίας Επιχορηγούμενων Θιάσων.
43
Την «απόλυτη υποβάθμιση του θεσμού των επιχορηγήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού» καταγγέλλουν οι επικεφαλής των επιχορηγούμενων θιάσων, που συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και συγκρότητησαν η Ομάδα Πρωτοβουλίας Επιχορηγούμενων Θιάσων.
Όπως κατήγγειλαν, δεν έχει εξοφληθεί η περυσινή επιχορήγηση (υπολείπεται το ήμισυ για κάθε θέατρο), δεν έχει αποφασισθεί ποιοι και με ποιο ποσό πρόκειται να επιχορηγηθούν για την τρέχουσα θεατρική περίοδο, η οποία λήγει, και δεν έχει προκηρυχθεί η διαδικασία σύμφωνα με την οποία οι θίασοι θα υποβάλουν αιτήσεις για τη σεζόν 2009-2010.
Σύμφωνα με το Βήμα, έκαναν, επίσης, λόγο για αδιαφορία από πλευράς ΥΠΠΟ, αφού η επιστολή που έστειλαν προ δύο εβδομάδων στον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά δεν έτυχε καμιάς απάντησης.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Αντώνης Αντύπας (Απλό Θέατρο), Λευτέρης Βογιατζής (Νέα Σκηνή- Θέατρο Οδού Κυκλάδων), Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (Θέατρο του Νέου Κόσμου), Ξένια Καλογεροπούλου (Μικρή Πόρτα), Θανάσης Παπαγεωργίου (θέατρο Στοά), Βασίλης Πουλαντζάς (Πράξις, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας με την Μπέττυ Αρβανίτη), Διαγόρας Χρονόπουλος (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν).
Όπως αποφασίστηκε, την 1η Απριλίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, στην οποία θα κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των επιχορηγούμενων θιάσων (μονοετών και διετών) αλλά και του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού, προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις και οι θέσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.







