91

Οι επισκέπτες των πυραμίδων της Αιγύπτου θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τους εσωτερικούς θαλάμους της λεγόμενης «κεκλιμένης» πυραμίδας, ηλικίας 4.500 ετών και άλλων ταφικών μνημείων που βρίσκονται εκεί κοντά, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, αρχαιολόγος Ζαχί Χάουας.

Ο Ζ.Χάουας ανακοίνωσε ότι οι θάλαμοι της πυραμίδας που βρίσκεται έξω από το χωριό Ντασούρ θα ανοίξουν για πρώτη φορά στους τουρίστες μέσα στους επόμενους έναν ή δύο μήνες.

Η πυραμίδα είναι γνωστή για το παράξενο σχήμα της. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι οι κατασκευαστές άλλαξαν γνώμη πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και εγκατέλειψαν την αρχική προσέγγιση (με τις απόκρημνες πλευρές) από φόβο μήπως η πυραμίδα καταρρεύσει.

Με το μέτρο αυτό το Κάιρο ελπίζει ότι θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες.

Ήδη οι θάλαμοι της λεγόμενης «Κόκκινης» πυραμίδας που βρίσκεται κοντά στην κεκλιμένη είναι επισκέψιμοι από το κοινό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ