Ολοκληρώθηκε η πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στη Σελήνη
Με την προγραμματισμένη συντριβή του δορυφόρου Change-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα της Κίνας προς την κατεύθυνση μίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη. Ο δορυφόρος τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες της επιφάνειας του δορυφόρου της Γης με στόχο τη χαρτογράφησή του.
28
Με την προγραμματισμένη συντριβή του δορυφόρου Change-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα της Κίνας προς την κατεύθυνση μίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη.
Ο Change-1 κατέπεσε ελεγχόμενα στην επιφάνεια της Σελήνης, έπειτα από 16 μήνες σε τροχιά και χιλιάδες φωτογραφίες της επιφάνειας του δορυφόρου της Γης με στόχο τη χαρτογράφησή του.
Η Κίνα σχεδιάζει να αποστείλει στο μέλλον ένα δεύτερο δορυφόρο, τον Change-2, προκειμένου να ολοκληρώσει άλλες παραμέτρους της αποστολής, και το 2012 να προχωρήσει σε προσελήνωση.
Τελικός στόχος, όπως λένε Κινέζοι αξιωματούχοι, είναι μία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.
Το περασμένο φθινόπωρο το Πεκίνο πραγματοποίησε την τρίτη επανδρωμένη αποστολή του στο Διάστημα, κατά την οποία ένας Κινέζος πραγματοποίησε για πρώτη φορά διαστημικό περίπατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση στο Block 33
- ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Τι αλλάζει με το επίδομα ανεργίας: Πώς θα υπολογίζεται με βάση τα χρόνια ασφάλισης
- Οδηγός επιβίωσης: Πως να διαχειριστείς τις άβολες συζητήσεις
- ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια νερού




