Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη παρουσιάζει απόψε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», με αφορμή τα 35 χρόνια από το θάνατό του.
91
Μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη παρουσιάζει απόψε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», με αφορμή τα 35 χρόνια από το θάνατό του.
Η μελοποίηση των έργων του Κώστα Βάρναλη ανατέθηκε σε διακεκριμένους συνθέτες από το χώρο της σύγχρονης λόγιας ελληνικής μουσικής δημιουργίας, όπως οι: Θόδωρος Αντωνίου, Αθανάσιος Ζέρβας, Δημήτριος Θέμελης, Θοδωρής Καραθόδωρος, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Σαμαράς και Κυριάκος Σφέτσας.
Τα έργα θα ερμηνεύσουν διακεκριμένοι soloist και μουσικά σύνολα, όπως: Βασίλης Αγροκώστας – Βαρύτονος, Ψάλτης, Τάσος Αποστόλου – Μπασοβαρύτονος, Αγγελική Καθαρίου – Μεσόφωνος, Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, Αγγέλα Γιαννάκη – Βιόλα, Θανάσης Ζέρβας – Σαξόφωνο, Κωστής Θέος – Βιολοντσέλο, Ηλίας Στασινός – Πιάνο, Βίκυ Στυλιανού – Πιάνο και Iwona Glinka – φλάουτο.
Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε αφενός η καταγωγή του ποιητή αφού ως γνωστόν η μητέρα του κατάγονταν από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας και αφετέρου το γεγονός ότι το 2009 κλείνουν 35 χρόνια από το θάνατο του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γιώργος Τσαγκαράκης
- ΚΚΕ για Φλωρίδη και Άρειο Πάγο: Αποδέχονται την de facto μετατροπή της δίκης σε «κεκλεισμένων των θυρών»
- ΣΥΡΙΖΑ: Άρρηκτα συνδεδεμένο με το «μηχανισμό» του Μεγάρου Μαξίμου το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Άρης: Με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και τον θρύλο της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ ο Ρίτσαρντ Σιάο
- Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International με ευθύνη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Με φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας απαντά η Βρετανία στην ενεργειακή κρίση




