Επιστρέφει στην Αθήνα το αφιέρωμα «Σινεμά στο πιάτο»
Το αφιέρωμα «Σινεμά στο πιάτο» που συνδυάζει γευστικές με σινεφίλ απολαύσεις επιστρέφει στην Αθήνα από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 13 Απριλίου του 2009. Η πρεμιέρα θα γίνει με την οσκαρική ταινία Slumdog Millionaire του Ντάνι Μπόιλ.
91
Το αφιέρωμα «Σινεμά στο πιάτο» που συνδυάζει γευστικές με σινεφίλ απολαύσεις επιστρέφει στην Αθήνα από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 13 Απριλίου του 2009. Η πρεμιέρα θα γίνει με την οσκαρική ταινία Slumdog Millionaire του Ντάνι Μπόιλ.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν οκτώ προβολές ταινιών, κάθε Δευτέρα από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 13 Απριλίου, τις οποίες θα προλογίσουν άνθρωποι του κινηματογράφου και του ευρύτερου καλλιτεχνικού χώρου, ενώ τις προβολές θα ακολουθήσουν γεύματα σε γνωστά εστιατόρια.
Η ατμόσφαιρα των ταινιών εμπνέει 16 καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σεφ, οι οποίοι αναλαμβάνουν να τη μετουσιώσουν σε πιάτα, ετοιμάζοντας ειδικά «κινηματογραφικά» μενού σε 14 εστιατόρια της Αθήνας -δύο διαφορετικά για κάθε Δευτέρα.
Η επίσημη πρεμιέρα του αφιερώματος θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class με την προβολή της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ Slumdog Millionaire, την οποία θα προλογίσουν η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη, ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης και η κριτικός γεύσης Ελένη Ψυχούλη. Θα ακολουθήσει γεύμα που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο) και Γιώργος Βενιέρης (Electra Restaurant).
Την Καθαρά Δευτέρα προβάλλεται η ταινία Το γαμήλιο πάρτυ στον κινηματογράφο Έλλη και ακολουθεί πάρτυ με gay concept στο μπαρ-ρεστοραν Higgs.
Στις 9 Μαρτίου προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναό η ταινία Δύο Έρωτες και ακολουθεί γεύμα στα εστιατόρια Priamo και Boschetto.
Στις 16 Μαρτίου και πάλι στον Δαναό θα προβληθεί το φιλμ Αγάπη στ άκρα και θα ακολουθήσει γεύμα στα εστιατόρια Le Grand Balcon και Hytra.
Η ταινία Η γυναίκα ανεβαίνει τη σκάλα θα προβληθεί στις 30 Μαρτίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο Prince Filmcenter και στη συνέχεια θα δοθεί γεύμα στα εστιατόρια Kiku και Kona Kai.
Στις 6 Απριλίου στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου θα προβληθεί το φιλμ Le Crime est Notre Affaire, με γεύμα στα The Tudor Hall Restaurant και Premiere.
Τη Μεγάλη Δευτέρα (13 Απριλίου) θα προβληθεί στον κινηματογράφο Απόλλων η ταινία Ο άνθρωπος του Νότου και θα ακολουθήσει γεύμα στα εστιατόρια GB Corner και Dionysos.
Το αφιέρωμα, το οποίο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Το 40% των εσόδων από τα εισιτήρια των προβολών θα διατεθεί σε κοινωφελή σκοπό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οι 12άδες των «αιωνίων»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Σταματήστε την επικοινωνιακή διαχείριση και δώστε λύσεις στους αγρότες
- Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 790.000 δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα – «Βροχή» τα πρόστιμα
- Γιατί ο κόσμος βάζει… φρένο στην Golden Visa
- Ρομέν Γαβράς – Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Ερωτευμένοι από το «Άγιον Όρος» στο Μεταξουργείο
- Ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια – Άρπαξε το ταμείο και έφυγε με το όπλο στο χέρι






