Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Μαχάτμα Γκάντι
Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Μάρτιο, στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers. Τα έσοδα της δημοπρασίας υπολογίζεται να φτάσουν τις 30.000 δολάρια.
43
Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι θα δημοπρατηθούν τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers.
Η εταιρεία, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ρολογιών, εκτιμά ότι τα προσωπικά είδη του Γκάντι θα αποφέρουν κέρδη ύψους 20.000-30.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με τον κατάλογο του οίκου, που δεν αποκαλύπτει το όνομα του πωλητή, τα στρογγυλά γυαλιά που φορά ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Ινδίας σε όλες τις φωτογραφίες του, τα είχε προσφέρει ο ίδιος σε ένα συνταγματάρχη που του ζήτησε τη συμβουλή του, λέγοντάς του πως ήταν τα μάτια με τα οποία είδε το όραμα της ελεύθερης Ινδίας.
Τα σανδάλια είχαν δοθεί το 1931 σε ένα Βρετανό αξιωματικό ο οποίος φωτογράφισε τον Γκάντι.
Το ρολόι, μάρκας Zenith, το είχε δωρίσει ο Γκάντι στην ανιψιά του, Αμπα Γκάντι, που ήταν και βοηθός του επί έξι χρόνια. Ο Γκάντι πέθανε στα χέρια της όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση το 1948.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γιώργος Τσαγκαράκης
- ΚΚΕ για Φλωρίδη και Άρειο Πάγο: Αποδέχονται την de facto μετατροπή της δίκης σε «κεκλεισμένων των θυρών»
- ΣΥΡΙΖΑ: Άρρηκτα συνδεδεμένο με το «μηχανισμό» του Μεγάρου Μαξίμου το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Άρης: Με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και τον θρύλο της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ ο Ρίτσαρντ Σιάο
- Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International με ευθύνη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Με φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας απαντά η Βρετανία στην ενεργειακή κρίση




