Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Μαχάτμα Γκάντι
Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Μάρτιο, στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers. Τα έσοδα της δημοπρασίας υπολογίζεται να φτάσουν τις 30.000 δολάρια.
43
Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι θα δημοπρατηθούν τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers.
Η εταιρεία, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ρολογιών, εκτιμά ότι τα προσωπικά είδη του Γκάντι θα αποφέρουν κέρδη ύψους 20.000-30.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με τον κατάλογο του οίκου, που δεν αποκαλύπτει το όνομα του πωλητή, τα στρογγυλά γυαλιά που φορά ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Ινδίας σε όλες τις φωτογραφίες του, τα είχε προσφέρει ο ίδιος σε ένα συνταγματάρχη που του ζήτησε τη συμβουλή του, λέγοντάς του πως ήταν τα μάτια με τα οποία είδε το όραμα της ελεύθερης Ινδίας.
Τα σανδάλια είχαν δοθεί το 1931 σε ένα Βρετανό αξιωματικό ο οποίος φωτογράφισε τον Γκάντι.
Το ρολόι, μάρκας Zenith, το είχε δωρίσει ο Γκάντι στην ανιψιά του, Αμπα Γκάντι, που ήταν και βοηθός του επί έξι χρόνια. Ο Γκάντι πέθανε στα χέρια της όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση το 1948.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οι 12άδες των «αιωνίων»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Σταματήστε την επικοινωνιακή διαχείριση και δώστε λύσεις στους αγρότες
- Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 790.000 δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα – «Βροχή» τα πρόστιμα
- Γιατί ο κόσμος βάζει… φρένο στην Golden Visa
- Ρομέν Γαβράς – Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Ερωτευμένοι από το «Άγιον Όρος» στο Μεταξουργείο
- Ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια – Άρπαξε το ταμείο και έφυγε με το όπλο στο χέρι






