Τρεις υποψήφιους για το πατριαρχικό θρόνο επέλεξε η Ρωσική Εκκλησία
Με μυστική ψηφοφορία η Αρχιερατική Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέλεξε τους τρεις υποψηφίους για τον πατριαρχικό θρόνο της Ρωσίας και ολοκλήρωσε τις εργασίες της. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 198 από τους 202 συνολικά αρχιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας στη Ρωσία και το εξωτερικό. Την Τρίτη η εκλογή.
95
Με μυστική ψηφοφορία η Αρχιερατική Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέλεξε τους τρεις υποψηφίους για τον πατριαρχικό θρόνο της Ρωσίας και ολοκλήρωσε τις εργασίες της.
Τις περισσότερες ψήφους (97 από τις 198) συγκέντρωσε ο 62χρονος τοποτηρητής του θρόνου, μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ Κύριλλος.
Ακολούθησε με 32 ψήφους ο 59χρονος διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του Πατριαρχείου, μητροπολίτης Καλούγκα και Μπορόφσκ Κλημέντιος και, τρίτος σε αριθμό ψήφων με 16, ο 73χρονος πατριαρχικό Έξαρχο της Εκκλησίας της Λευκορωσίας, μητροπολίτης Μινσκ και Σλούτσκ Φιλάρετος.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 198 από τους 202 συνολικά αρχιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας στη Ρωσία και το εξωτερικό.
Ο νέος Πατριάρχης Μόσχας και διάδοχος του Αλεξίου Β΄ που απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου, αναμένεται να εκλεγεί την Τρίτη από τα 711 μέλη της Κληρικολαϊκής Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, που συγκαλείται στο συνεδριακό κέντρο του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.
Η Κληρικολαϊκή Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας δεν δεσμεύεται από την ψηφοφορία μεταξύ των αρχιερέων, που έχει εισηγητικό χαρακτήρα.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις ο μητροπολίτης Κύριλλος θα είναι ο επικρατέστερος στη ψηφοφορία της Τρίτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442