Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο δράστη του μακελειού στο Βέλγιο
Κατηγορίες για φόνο και απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν στον 20χρονο Βέλγο, ο οποίος την Παρασκευή εισέβαλε σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Τερμόντ, στο δυτικό Βέλγιο, και δολοφόνησε δύο βρέφη και μία νηπιαγωγό.
Κατηγορίες για φόνο και απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν στον 20χρονο Βέλγο, ο οποίος την Παρασκευή εισέβαλε σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Τερμόντ, στο δυτικό Βέλγιο,και δολοφόνησε δύο βρέφη και μία νηπιαγωγό.
Ο νεαρός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί και που συνελήφθη λίγο μετά την πράξη του,ανακρίθηκε από την αστυνομία και εν συνεχεία οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες.
Κατά τη διάρκεια της μακράς ανάκρισής του, ο άνδρας ομολόγησε χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τα κίνητρα της πράξης του.
Το πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ο 20χρονος, έχοντας βάψει ασπρόμαυρο το πρόσωπό του, εισέβαλε στον βρεφονηπιακό σταθμό, έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να επιτίθεται στα παιδιά και τις δασκάλες τους.
Δύο νήπια και μία νηπιαγωγός έχασαν τη ζωή τους, ενώ 10 παιδιά και άλλες δύο εργαζόμενες στον σταθμό τραυματίστηκαν.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.