Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αρχίζει στις 16 Μαρτίου η δίκη του  Γιόζεφ Φριτσλ που σόκαρε την Υφήλιο

Αρχίζει στις 16 Μαρτίου η δίκη του Γιόζεφ Φριτσλ που σόκαρε την Υφήλιο

Στις 16 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει στην Αυστρία η δίκη του Γιόζεφ Φριτσλ, του ανθρώπου που επί 24 χρόνια κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού τους, έχοντας αποκτήσει μαζί της επτά παιδιά.

43

Στις 16 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει στην Αυστρία η δίκη του Γιόζεφ Φριτσλ, του ανθρώπου που επί 24 χρόνια κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού τους, έχοντας αποκτήσει μαζί της επτά παιδιά.

Ο Φριτσλ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για βιασμό, αιμομιξία, παράνομη κράτηση, αλλά και για φόνο ενός εκ των παιδιών που είχε αποκτήσει με την κόρη του.

Ο 73χρονος έχει παραδεχθεί την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, εκτός από αυτή της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το BBC, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι γιατροί που εξέτασαν τον 73χρονο έκριναν ότι διανοητικά είναι σε θέση να δικαστεί.

Η υπόθεση, που συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν η 19χρονη Κέρστιν, ένα από τα παιδιά που απέκτησε ο Γιόζεφ Φριτσλ με την κόρη του, αρρώστησε και έπρεπε να νοσηλευτεί.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν ακόμα και τώρα, εννέα μήνες μετά.

Από το 1984, ο Γιόζεφ Φριτσλ κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του Ελίζαμπετ στο υπόγειο του σπιτιού τους, που ονομάστηκε «Σπίτι του τρόμου», κοντά στην πόλη Αμστετεν.

Μαζί της απέκτησε επτά παιδιά, ένα από τα οποία πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του. Τρία από τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν μαζί με την Ελίζαμπετ, μέσα στη φυλακή που είχε φτιάξει ο πατέρας της, χωρίς να έχουν δει ποτέ το φως του ήλιου, ενώ τα άλλα τρία τα μεγάλωνε ο ίδιος ο Φριτσλ, με τη δικαιολογία προς τη σύζυγό του -και μητέρα της Ελίζαμπετ- ότι άγνωστοι τα είχαν εγκαταλείψει.

Η μητέρα της Ελίζαμπετ έχει αρνηθεί ότι γνώριζε τα όσα διαδραματίζονταν στο υπόγειο του σπιτιού της, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσε ότι η Ελίζαμπετ είχε εξαφανιστεί.

Η ίδια η Ελίζαμπετ συμφώνησε να καταθέσει στην αστυνομία μετά από τη διαβεβαίωση που έλαβε ότι δεν θα έχει πλέον επαφή με τον πατέρα της, που, σύμφωνα με τα όσα είπε, την κακοποιούσε από τα 11 της χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο