Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
«Απόδραση» από το Τσίρειο για την Ανόρθωση, βυθίζεται η ΑΕΚ

«Απόδραση» από το Τσίρειο για την Ανόρθωση, βυθίζεται η ΑΕΚ

Η Ανόρθωση τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ΑΠΕΠ στο «Τσίρειο», όμως έφυγε τελικά με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό και τον Απόλλωνα στο «Δασάκι» (2-1). Παράλληλα, ο ΑΠΟΠ Κινύρας... έκλεψε τη νίκη από την ΑΕΚ με 2-1 και τη βύθισε και άλλο στην βαθμολογία.

89

Η Ανόρθωση τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ΑΠΕΠ στο «Τσίρειο», όμως έφυγε τελικά με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ωστόσο κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό και τον Απόλλωνα στο «Δασάκι», η οποία έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Παράλληλα, ο ΑΠΟΠ Κινύρας… έκλεψε τη νίκη από την ΑΕΚ με 2-1 και τη βύθισε και άλλο στην βαθμολογία.

ΑΠΕΠ – Ανόρθωση 1-2

Στο πρώτο μέρος, έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις κι με πολύ αργό ρυθμο. Η Ανόρθωση είχε μία ελαφρά υπεροχή και κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, όμως δεν μπορούσε να βρει διόδους και να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην σκοράρει, αλλά να δεχθεί και γκολ στο 42, όταν ο Βογκτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι με καρφωτή κεφαλιά.

Στην επάναληψη, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την απόδοση τους και άσκησαν ασφυκτική πίεση στα καρέ του αντιπάλου τους για να φτάσουν στο γκολ. Οι προσπάθειες τους είχαν αποτέλεσματα και τελικά οι παίκτες της «κυρίας» βρήκαν τις δυνάμεις να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Σόσιν ισοφάρισε στο 65 με δυνατό σουτ μετά από κεφαλιά πάσα του Φρούσου και ο Χαουάρ στο 70 διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Εθνικός Αχνας – Ατρόμητος 2-1

Ο Εθνικός Αχνας πήρε μία σημαντική νίκη στο «Δασάκι» επί του Ατρόμητου, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γιασεμάκη και Αλέκου. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος παρέμεινε καθηλωμένος στην… ουρά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 15 με τον Φούμο, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 25 και θα μπορούσε να είχε δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ατρόμητο. Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά και μόνο μία ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Εθνικός.

Στο 68 ο Γιασεμάκης ισοφάρισε με κεφαλιά, μετά από τη σέντρα ακριβείας του Ελευθερίου, ενώ στα επόμενα λεπτά, έγινε η ολική ανατροπή. Ο Αλέκου με άπιαστο σουτ από μακριά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 76 και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

ΑΕΚ – ΑΠΟΠ Κινύρας 1-2

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ… φορτσάτη στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν ο Ατόρνο βρέθηκε μόνος και αμαρκάριστος στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, μετά από την κεφαλιά πάσα του Νουαφόρ, και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-0, μόλις στο 2.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σχετικά γρήγορα, όταν στο 27 ο Μιχαϊλένκο ισοφάρισε με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο πρώτο μέρος, παίχτηκε αρκετά καλό ποδόσφαιρο με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και γρήγορο ρυθμό. Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΑΠΟΠ Κινύρας έμεινε με παίκτη λιγότερο, εξ αιτίας της αποβολής του Μπεντζελούν με απ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… κλέψουν το τρίποντο με τον Βασκοντσέλος, ο οποίος σκόραρε στο 66 με κοντινό πλασέ. Αυτό το αποτέλεσμα, βύθισε και άλλο την ΑΕΚ στην βαθμολογία και πλέον θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Εθνικός Αχνας – Ατρόμητος 2-1 (68 Γιασεμάκης, 76 Αλέκου – 15 Φούμο)

ΑΠΕΠ – Ανόρθωση 1-2 (42 Βογκτ – 65 Σόσιν, 70 Χαουάρ)

ΑΕΚ – ΑΠΟΠ Κινύρας 1-2 (2 Ατόρνο – 27 Μιχαϊλένκο, 66 Βασκοντσέλος)

Την Κυριακή

16:00 ΑΕΠ – Αλκή

17:00 Δόξα – ΑΠΟΕΛ

18:00 ΑΕΛ – Απόλλων

Και τη Δευτέρα
19:00Ομόνοια – ΕΝΠ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies