Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΑΚΕΛ με την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια
Τον επίλογο της παρουσίας του στη θέση του γγ του ΑΚΕΛ μετά από 20 χρόνια έγραψε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με μία συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία από το βήμα του Έκτακτου Παγκύπριου Οργανωτικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ.
51
Τον επίλογο της παρουσίας του στη θέση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, μετά από 20 χρόνια, έγραψε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο κ. Χριστόφιας απευθύνθηκε για τελευταία φορά ως γενικός γραμματέας στα στελέχη του ΑΚΕΛ, μιλώντας στο οργανωτικό συνέδριο του κόμματος.
«’Εφτασε ο καιρός να παραδώσω τη σκυτάλη» δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας από το βήμα του Έκτακτου Παγκύπριου Οργανωτικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.
Φανερά συγκινημένος απευθύνθηκε στα στελέχη του ΑΚΕΛ διαβεβαιώνοντάς ότι θα παραμείνει στις επάλξεις μαζί με το ΑΚΕΛ, έστω και αν τώρα θα υπηρετεί από άλλη έπαλξη, εκείνη του προέδρου της Δημοκρατίας.
«Από καιρό είχα μοιραστεί με τους συντρόφους της Κεντρικής Επιτροπής την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από το αξίωμα του γενικού γραμματέα για να αφοσιωθώ εξ ολοκλήρου στα καθήκοντα του προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία εσείς με την εμπιστοσύνη σας και ο λαός με την ψήφο του μού έχετε τιμητικά αναθέσει» είπε.
Εξήγησε ότι οι υποχρεώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας δεν του επιτρέπουν να επιτελεί το ρόλο του ως γγ της ΚΕ στο βαθμό που θα ήθελε, στο βαθμό που πρέπει και που απαιτούν οι περιστάσεις.
«Σήμερα, ενώπιον του συνόλου των στελεχών του κόμματός μας, ομολογώ ότι περνώ μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Έχει φτάσει η ώρα να υποκλιθώ με απεριόριστο σεβασμό μπροστά σε όλους εσάς τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου.
» Να ευχαριστήσω από ψυχής τα μέλη, τα στελέχη και την ηγεσία του κόμματός που για 20 χρόνια μου έχετε εμπιστευτεί το τιμητικότατο αξίωμα του πρώτου μεταξύ ίσων, το αξίωμα του γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ» δήλωσε.
Αναφερόμενος στο ΑΚΕΛ, είπε ότι η βελτίωση της οργανωτικής κατάστασης του κόμματος «μας απασχολεί συνεχώς». Η συνεχής οργανωτική βελτίωση είναι μια ανάγκη επιτακτική, γιατί σήμερα το ΑΚΕΛ «δεν είναι μόνο κόμμα διαμαρτυρίας, πάλης και διεκδίκησης. Είναι ταυτόχρονα και κόμμα εξουσίας» σημείωσε ο κ. Χριστόφιας.
Σημείωσε, τέλος, ότι «θα ήταν τραγικό λάθος αν το ΑΚΕΛ τώρα που είναι κυβερνών κόμμα μετατραπεί σε κυβερνητικό κόμμα. Αν δηλαδή το ΑΚΕΛ και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα ταυτιστούν πλήρως την κυβέρνηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442