«Το πορτραίτο ενός μουσείου» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο
Την εικαστική έκθεση Το πορτραίτο ενός μουσείου εγκαινίασε το Σάββατο στην Πινακοθήκη Αβέρωφ του Μετσόβου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της πινακοθήκης και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της.
36
Την εικαστική έκθεση Το πορτραίτο ενός μουσείου εγκαινίασε το Σάββατο στην Πινακοθήκη Αβέρωφ του Μετσόβου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η έκθεση εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της πινακοθήκης και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της Ευάγγελου Αβέρωφ.
Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε τόσο στην πινακοθήκη, χαρακτηρίζοντάς την κυψέλη της τέχνης, όσο και στις ιδεολογικές συγκρούσεις που είχε με τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ όταν και οι δύο πολιτεύονταν στο νομό Ιωαννίνων αλλά σε διαφορετικά κόμματα.
«Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέφθηκε επίσης και το οινοποιείο Κατώγι – Αβέρωφ και ξεναγήθηκε στα κελάρια όπου παράγεται το φημισμένο κρασί. Το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες στη λίμνη Μαραθώνα
- Τα συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Κύπελλο του πόλο
- Βουλή: Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων – Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο
- Τέμπη: 19 συλλήψεις από τις 200 προσαγωγές στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ο Ίθαν Χοκ ήταν κάποτε ο νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ και τώρα ο γηραιότερος – «Σκέφτομαι τα χρόνια που περνούν»
- Απίστευτος Καραλής, «πέταξε» στα 6,17μ. κι έγινε το Νο2 όλων των εποχών στο επί κοντώ! (vid)



