«Το πορτραίτο ενός μουσείου» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο
Την εικαστική έκθεση Το πορτραίτο ενός μουσείου εγκαινίασε το Σάββατο στην Πινακοθήκη Αβέρωφ του Μετσόβου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της πινακοθήκης και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της.
36
Την εικαστική έκθεση Το πορτραίτο ενός μουσείου εγκαινίασε το Σάββατο στην Πινακοθήκη Αβέρωφ του Μετσόβου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η έκθεση εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας της πινακοθήκης και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της Ευάγγελου Αβέρωφ.
Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε τόσο στην πινακοθήκη, χαρακτηρίζοντάς την κυψέλη της τέχνης, όσο και στις ιδεολογικές συγκρούσεις που είχε με τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ όταν και οι δύο πολιτεύονταν στο νομό Ιωαννίνων αλλά σε διαφορετικά κόμματα.
«Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέφθηκε επίσης και το οινοποιείο Κατώγι – Αβέρωφ και ξεναγήθηκε στα κελάρια όπου παράγεται το φημισμένο κρασί. Το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ανασχηματισμός στην Ουκρανία συνεχίζεται – Νέος υπουργός Άμυνας, ποιος παίρνει την θέση του Μπουντανόφ
- Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 10 σερί νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Euroleague
- Διμέτωπο με Μητσοτάκη και Βελόπουλο ανοίγει το ΠΑΣΟΚ – Ο λαός αξίζει πολύ καλύτερα από μια συμπαιγνία μεταξύ τους
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού (pic)
- Φοιτητές: «Μας σπρώχνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» – Οι σύλλογοι αντιδρούν στις διαγραφές
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 82-87: Νίκη στο ΟΑΚΑ με «καυτό» δίδυμο οι «ερυθρόλευκοι»



