Στη Δράμα το βλέμμα των «μικρομηκάδων» από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου
Στη Δράμα ανεβαίνουν για μια ακόμα χρονιά οι «μικρομηκάδες» στα μέσα Σεπτεμβρίου για το 31ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών και παράλληλα το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όπου και θα προβληθούν περισσότερες από 140 ταινίες, τόσο στο Εθνικό, όσο και στο Διεθνές τμήμα.
91
Στη Δράμα ανεβαίνουν για μια ακόμα χρονιά οι «μικρομηκάδες» στα μέσα Σεπτεμβρίου για το 31ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών και παράλληλα το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όπου και θα προβληθούν περισσότερες από 140 ταινίες, τόσο στο Εθνικό, όσο και στο Διεθνές τμήμα.
Συγκεκριμένα, από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν 33 ελληνικές ταινίες στο Εθνικό Διαγωνιστικό, 25 στο διαγωνιστικό digi 2008 και 20 στο πληροφοριακό τμήμα. Πλούσιο και το Διεθνές, αφού θα προβληθούν 65 ταινίες από 46 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.
Η φετινή διοργάνωση παρακολουθεί τις νέες τάσεις στην ελληνική αλλά και διεθνή κινηματογραφία, ενώ παράλληλα επιχειρεί να παρουσιάσει τους κοινωνικοπολιτικούς και αισθητικούς πυλώνες της σύγχρονης κινηματογραφίας.
Το Φεστιβάλ θα τιμήσει τη μνήμη του Βαγγέλη Δημητρίου με την προβολή αποσπασμάτων από ταινίες του, καθώς και τη μνήμη του Χρήστου Βακαλόπουλου.
Είναι ο άνθρωπος, του οποίου το σύντομο πέρασμα από τις ταινίες, τα κριτικά κείμενα και τα μυθιστορήματά του αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες. Στο αφιέρωμα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Play it again, Χρήστο», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Σταύρου Καπλανίδη.
Μεγάλο αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί και στον ιρλανδικό κινηματογράφο σε συνεργασία με το Network Ireland Television και το Ιρλανδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.
Ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ημέρα αφιερωμένη στο γαλλόφωνο σινεμά μικρού μήκους, προβολή ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικά εργαστήρια κ.ά.
Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα απονείμει για μια ακόμα χρονιά τρία συνολικά βραβεία, ένα στο εθνικό, ένα στο ψηφιακό τμήμα και ένα στο, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, ενώ θα δοθούν και άλλα βραβεία όπως το βραβείο UIP, το βραβείο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και άλλα.
Το 31ο Φεστιβάλ θα κλείσει τις εργασίες του με μια συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου αμέσως μετά την τελετή λήξης στις 20 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό – Φορούσε αλεξίσφαιρο και είχε μπλε φάρους
- Ποιοι θα είναι οι 6+2 ξένοι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα μετά τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Τραμπ: Συνοδεία… πιγκουίνου οδεύει προς τη Γροιλανδία – Μπέρδεψε τα ημισφαίρια
- Αυτοί είναι οι νέοι αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας
- Νέα Υόρκη: Φωτιά ξέσπασε στους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας στο Μπρονξ – Φόβοι για θύματα
- Η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου είναι έγκυος και χάνει το 2026



