Η κυβέρνηση δεν θα γίνει όμηρος κανενός, ξεκαθαρίζει η Ντ.Μπακογιάννη
«Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηροι κανενός. Θα πάμε σε εκλογές». Το μήνυμα αυτό στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την πιθανότητα να καταψηφίσει ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομοσχέδιο.
30
«Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηροι κανενός. Θα πάμε σε εκλογές». Το μήνυμα αυτό στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την πιθανότητα να καταψηφίσει ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομοσχέδιο
Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι με καθαρά πολιτικούς όρους η πλειοψηφία των 152 μπορεί πραγματικά να κυβερνήσει.
«Αν παρ ελπίδα, για οποιοδήποτε λόγο, ένας βουλευτής της ΝΔ δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και κάνει άλλου είδους επιλογές, τότε στη δημοκρατία, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν αδιέξοδα» σημειώνει.
Σε ερώτηση τι ακριβώς εννοεί ότι λέει ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ξεκαθαρίζει: «Εννοώ ότι αν ένας βουλευτής της ΝΔ καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο, για παράδειγμα, από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, στη δημοκρατία, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές.»
Πάντως, σπεύδει να διευκρινίσει ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον οποιοδήποτε βουλευτή το δικαίωμα του λόγου, το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής, το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης.
«Από εκεί και πέρα όμως ανήκουμε όλοι σε μία παράταξη. Όλοι έχουμε δεσμευτεί προς μία κατεύθυνση. Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα γίνονται, υπάρχουν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τις έχουμε υποστηρίξει στο δημόσιο πολιτικό μας λόγο πριν τις εκλογές. Τυχόν καταψήφιση σε μία τέτοια μεταρρύθμιση βεβαίως σημαίνει πτώση της κυβέρνησης.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
- Από τους ρομποτικούς βραχίονες του McQueen στον πύραυλο της Chanel: Η πασαρέλα, η τέχνη, η αποθέωση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442