Δύο νέα πρόσωπα στον κατάλογο των εμπλεκομένων στην υπόθεση Siemens
Η ταυτότητα δύο νέων, μη πολιτικών προσώπων, τα οποία συνδέονται με τις μίζες που εκταμιεύτηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έφτασαν στην ελληνική Δικαιοσύνη μέσω Λονδίνου, έπειτα από το αίτημα δικαστικής συνδρομής.
28
Η ταυτότητα δύο νέων, μη πολιτικών προσώπων, τα οποία συνδέονται με τις μίζες που εκταμιεύτηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έφτασαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη μέσω Λονδίνου.
Τα δύο πρόσωπα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαν μέχρι πρότινος οι ελληνικές αρχές, φέρονται ως παραλήπτες ύποπτων εμβασμάτων που κατατέθηκαν σε αγγλική τράπεζα, μέσω της υπεράκτιας εταιρείας Ρlacid Βlue.
Τα ίχνη των νεοεμφανιζόμενων στην υπόθεση των μαύρων ταμείων προσώπων εντοπίστηκαν έπειτα από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε στείλει στην Αγγλία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το έγγραφο που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα δείχνει ότι «το χρονικό διάστημα μεταξύ 14-06-2004 και 2-11-2004 επτά εμβάσματα συνολικού ποσού 1.100.000 ευρώ πληρώθηκαν μέσω της Ρlacid Βlue υπέρ της εταιρείας Ρimpernel Shipholding LΤD σε λογαριασμό που άνοιξε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Λονδίνο».
Τα στοιχεία των βρετανικών αρχών αναμένεται να διαβιβάσει, πιθανότατα και εντός της ημέρας, ο εισαγγελέας στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος θα τα στείλει για επίσημη μετάφραση, ώστε να τα ενσωματώσει στη δικογραφία.
Στη συνέχεια, ο δικαστικός λειτουργός θα αποφασίσει αν οι αποδέκτες θα περάσουν από το ανακριτικό γραφείο ως απλοί μάρτυρες, ή αν κληθούν απευθείας με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
- Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Δράση με ελληνικό μπάσκετ και Champions League
- Άννα Βίσση: Η επίσημη ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία της στο ΟΑΚΑ
- To σημείωμα που «σκότωσε» την ελληνική γλώσσα και έγινε viral
- Αίτημα για μόνιμη συμμετοχή στη Euroleague κατέθεσε ο ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442