Αθώος ο Ρίτσαρντ Γκιρ για το περιβόητο φιλί στην Σίλπα Σέτι
Αθώο έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας τον Αμερικανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά το περιβόητο φιλί που έδωσε δημοσίως στην ηθοποιό του Μπόλιγουντ Σίλπα Σέτι, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες.
43
Αθώο έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας τον Αμερικανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά το περιβόητο φιλί που έδωσε δημοσίως στην ηθοποιό του Μπόλιγουντ Σίλπα Σέτι, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες, κυρίως ινδουιστικών οργανώσεων.
«Ο Ρίτσαρντ Γκιρ είναι ελεύθερος να έλθει στη χώρα. Το θέμα έληξε» αναφέρεται, σύμφωνα με το BBC, στη δικαστική απόφαση. Στο σκεπτικό της απόφασης οι δικαστές υποστηρίζουν, άλλωστε, πως αντίστοιχες αγωγές (εναντίον διάσημων προσώπων) είναι «επιπόλαιες», υποβάλλονται για λόγους «φτηνής δημοσιότητας» και δυσφημούν τη χώρα.
Πέρυσι, ινδικό δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή του, με το αιτιολογικό ότι το φιλί στην Σίλπα Σέτι συνιστούσε προσβολή της δημόσιας αιδούς και της ινδικής κουλτούρας.
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος είναι βουδιστής και συναντά συχνά τον Δαλάι Λάμα, σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη χώρα και μέσω του δικηγόρου του είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την παύση του εντάλματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάντμπολ: Η Εθνική Γυναικών δεν ταξιδεύει στο Ισραήλ λόγω της έκρυθμης κατάστασης
- Αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- ΗΠΑ: Η οργή ως θέαμα, 50 χρόνια μετά – Είναι το Network η πιο προφητική ταινία για τα media;
- Έρευνα: Τα σημάδια που «καρφώνουν» τους ναρκισσιστές
- Yπάρχει μια ταινία δράσης με τον Τζέισον Στέιθαμ που η Ρόουζ Μπερν θεωρεί «κρυμμένο διαμάντι»
- Εξωγήινοι: Πιθανοί, αλλά άφαντοι



